Irland (adressa.no): Der møter RBK tyrkiske Karabükspor, og skal spille bortekamp allerede torsdag i neste uke.

Morten Gamst Pedersen spilte ti kamper for klubben i 2013-2014-sesongen.

Kampen kan bli noe ganske annet enn torsdagens oppgjør mot Sligo Rovers. Der ble det 4-3 sammenlagt etter mye drama og flere irske sjokk underveis, fra et fysisk, hardkjempende og erkebritisk lag.

— Dette blir et hakk opp kvalitetsmessig. De er mer fintspillende og tekniske, sier Morten Gamst Pedersen.

Solgt ni spillere

Et av håpene er at det også kan gå en kule varmt hos de tyrkiske spillerne.

— De er varmblodige folk. Det ble en del røde kort der borte, uten at de skjønte helt hvorfor. Så det kan oppstå hjerneblødninger. Det er mange individualister som kan gå sure, sier han.

I sommer har tyrkerne har solgt unna ni spillere og fått inn åtte nye, ifølge Gamsten.

— Det er den tyrke stilen. Kvaliteten på laget blir deretter. De er ujevne. Toppnivået er bra, bunnivået desto svakere. De slo serievinner Fenerbahce forrige sesong, men tapte mot nedrykkslaget, sier han.

Over 40 grader

Karabüksporkommer fra den tyrkiske byen Karabük, nord i landet. Byen er en gammel industriby og er senter for jern- og stålindustrien i Tyrkia, med drøyt 100 000 innbyggere.

Karabük ligger 350 meter over havet og har kalde vintre med snø og ekstremt varme somre.

Det kan bli godt over 40 grader når Rosenborg kommer på besøk i neste uke. Og opp mot 16 000 tilskuere om det blir fullt på stadion.

— Det er ikke den friskeste lufta i verden der oppe, men stemningen på hjemmekampene kan bli ordentlig god, sier Morten Gamst Pedersen.