SLIGO ROVERS — ROSENBORG 1-3 (3-4 sammenlagt)

SLIGO (Adresseavisen): Etter kampen var lettelsen stor blant Rosenborgs nye trenere, både hos Ingebrigtsen selv og assistenttrener Erik Hoftun.

Starten var nærmest marerittartet, men scoringer fra Pål André Helland og to fra Mike Jensen sendte RBK videre i den 2. kvalifiseringsrunden til Europaligaen med 4-3 sammenlagt.

Nå venter tyrkiske Karabükspor i den tredje av fire kvalifiseringsrunder til gruppespillet.

Kalddusj etter kvarteret

Lenge før Mike Jensen avgjorde for Rosenborg, hadde Sligo Rovers gått ut med en voldsom aggressivitet de første minuttene. De var svært nære med en akrobatisk avslutning foran målet til Alexander Lund Hansen.

Etter den elleville starten avtok intensiteten noe, og Rosenborg skapte også sjanser. Pål André Helland hadde den første, med et litt mer mislykket saksespark etter tolv minutter.

Kalddusjen kom minutter etter. Sligo Rovers kom på en overgang, spilte til Danny North i god posisjon innenfor Rosenborgs femmeter. Der gjorde han ingen feil og sendte hjemmelaget til himmels.

North scoret også i Trondheim.

Stefan Strandberg og flere i RBKs forsvarsrekke gestikulerte for offside og kan ha hatt en meget god sak.

Viktig utligning

1-0 var likevel ikke ufortjent og gjorde Rosenborgs oppgave enda vanskeligere.

Pål André Helland svarte nesten umiddelbart. Han slet seg fri inne i Sligos 16-meter, brente til med vrista og sendte ballen i nettaket over keeper Gary Rogers. En svært viktig scoring for Rosenborg.

Før halvtimen var spilt måtte Rosenborgs første målscorer forlate banen etter skade og Mikkel Diskerud kom inn.

Etter 35 minutter kom Rosenborgs neste store sjanse. Innbytter Mikkel Diskerud kombinerte med Riku Riski, som bare var en redning på streken unna å sende Rosenborg i ledelsen og utligne sammenlagt.

Stor glede på benken

2. omgangs første mulighet kom da Morten Gamst Pedersen skjøt utenfor på frispark fra nesten 30 meter.

Bare sekunder etter var lagene like langt. Mike Jensen fikk ballen på 12-13 meter, siktet på hjørnet — og traff. Da var gleden stor på RBK-benken, både hos Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun og Jørn Jamtfall.

Like etter hadde også Alexander Søderlund sin første sjanse for kvelden. Morten Gamst Pedersen svingte inn et frispark, i feltet var Søderlund sterkest. Stussen gikk like utenfor.

I en nærmest vill fotballkamp, med store sjanser begge veier, var Sligo Rovers nære igjen, etter ti minutter av omgangen. Danny North var helt igjennon, men avslutningen gikk utenfor.

Jensen avgjorde

Med en halvtime igjen økte også intensiteten på Showgrounds.

Rosenborg-spillerne pådro seg et par gule kort, mens hjemmefansen pisket laget sitt til innsats. Så scoret Mike Jensen igjen.

RBK angrep med mange folk, Diskerud fikk den første muligheten, før Jensen plukket opp returen og sendte ballen ned i hjørnet. Ingen i og rundt Rosenborg-laget kan vel huske sist en målscorer skled på knærne foran egen benk, løftet på drakta og viste magen til overlykkkelige RBK-trenere.

En nesten utrolig fotballkamp bydde på mer også etter RBKs forløsende 3-1-scoring. Hjemmelaget hadde store sjanser, innbytter Alexander Sørloth likeså, før båfe Sligo Rovers og Rosenborg hadde enorme muligheter på overtid.