Det så lenge lovende ut sett med norske øyne på den 16. etappen. Edvald Boasson Hagen ble med i et 23 mann sterkt brudd på etappen mellom Bourg-de-Péage og Gap, men snaut to mil før målgang måtte nordmannen slippe med magesmerter.

Edvald Boasson Hagen (t.v) måtte slippe bruddet snaut to mil før mål. Alexander Kristoff (t.h) får sin neste og siste mulighet på etappeseier til søndag. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

— Jeg klarte ikke å tråkke skikkelig. Jeg skal ikke skylde på det, for jeg hadde nok ikke kreftene til å følge de beste uansett, men det gjorde det hvert fall ikke enklere, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.Mangetrøbbel har vært et vanlig problem for MTN-Qhubeka-rytteren gjennom hele karrièren. Blant annet måtte han bryte OL-fellestarten i 2012 på grunn av magesmerter.

Den norske sykkellegenden Thor Hushovd mener Boasson Hagen så frisk ut frem til mageproblemene.

— Alle vet at han sliter med magen. Det er et litt sånn mysterium, den er veldig følsom og han må gå på egen kost. Det var synd, for det var en etappe han absolutt kunne gjort det bra på, sier mannen som selv har ti etappeseire i det prestisjetunge rittet.

Mageproblemene et mysterium

Søndag tråkket Boasson Hagen seg til slutt inn til mål på en 18. plass, drøyt fire minutter bak vinner Rubén Plaza. Tirsdag har syklistene hviledag, før de onsdag tar fatt på avslutningen. Søndag når feltet Paris i det som regnes som Alexander Kristoffs siste mulighet til å nå til topps på en etappe.

Thor Hushovd, her med gul trøye fra Tour de France i 2004, har 10 etappeseire i rittet. Foto: LAURENT REBOURS, AP

— Vi har lov til å være skuffet, for det at Kristoff har vært så sinnssykt bra i år, så er det klart at før Tour de France spådde alle at han ville vinne en etappe eller flere, sa Thor Hushovd.

Sky-rytter i dramatisk velt

Alexander Kristoff ble nummer 112 på etappen som også vil bli husket for en dramatisk velt. Rett før målgang forsvant nemlig Sky-rytter Geraint Thomas ut av en sving og over gjerdet i stor fart.

— Jeg kom meg opp og fortsatte. Jeg føler meg ok, sa briten rolig i et intervju vist på TV 2.

Thomas har også tidligere vist at han tåler en trøkk, og har blant annet syklet Tour de France med brist i bekkenet.

— Geraint Thomas var kjempeheldig. Måten han svarte på etter målgang virket det som han ikke var klar over hvor ille det egentlig så ut, sa Thor Hushovd om episoden.