TRONDHEIM (adressa.no): — Ja, jeg vurderte min egen stilling, svarer han direkte på Adresseavisens spørsmål, før han fortsetter:

— Jeg har gjort det klart for Trond at jeg føler et medansvar for at vi har havnet der vi er. Derfor tok jeg en prat med ham, og falt ned på å fortsette etter å ha opplevd tillit fra klubben etter å ha blitt bedt om å være med på en overgangsperiode, sier den forfremmede assisten etter at hovedtrener Trond Nordsteien ble sparket onsdag formiddag.

- Må bare kjøre på

Svein Maalen var Nordsteiens assistent i to og et halvt år, og har jobbet tett med 51-åringen. Derfor satt han med blandede følelser onsdag ettermiddag etter å ha tatt over som hovedtrener - inntil videre.

— Jeg er først og fremst trist på vegne av Trond at han er nødt til å dra. Vi har jobbet utrolig tett over en lengre periode. Derfor er dette en spesiell dag, sier Maalen og fortsetter:

— Men samtidig må vi bare kjøre på videre. Vi kan ikke sette oss ned og synes synd på oss selv, sier Maalen.

Kun èn seier på de siste 15

Trond Nordsteien tok over Ranheim før jul 2012, tok laget til playoff-finale mot Sarpsborg året etter – og slo ut RBK av cupen i fjor sommer.

Men siden den gang har resultatene sakte, men sikkert blitt dårligere, og etter én seier på ti kamper valgte Ranheim-styret onsdag å avskjedige Nordsteien. Det skjedde etter et krisemøte i klubben tirsdag kveld. Et møte Nordsteien også var med på.

— Jeg har ikke trukket meg selv, men opplever det heller ikke som noen sparking. Styret kom til meg, fortalte at de sportslige resultatene ikke var bra og at de ønsket en forandring. Det aksepterer jeg, og forholdet mellom meg og klubben er ryddig og bra, sa Nordsteien til adressa.no like etter offentliggjøringen.

— Selvfølgelig er det tungt. Og jeg er litt irritert på meg selv for at jeg ikke har fått det til i år. Men det er mitt ansvar å få ut potensialet i gruppa. Og det har jeg dessverre ikke fått ut denne våren, sier han.

Krever offensiv tankegang

Det har Maalen tro på at han skal klare med laget som ligger på nedrykksplass med sju poeng på ti kamper. Og som fort trenger å vinne annenhver kamp av de 20 siste, for å holde plassen i 1.divisjon.

— Litt av meningen bak dette er at det må trykkes på noen knapper for å få ut potensialet. Vi vet at det er lite som skal til for å snu det. Vi har ikke blitt utspilt i noen kamper så langt, men heller ikke vært god nok til å være best. Min jobb er å få ut potensialet, noe vi skal gjøre ved å ha en offensiv innstilling, sier Maalen.

Som mener spillerne skal slippes løs.

— Det er viktig at vi ikke må være redde for å ta eller redde for å gjøre feil. Vi må gå

ut på banen for å gi motstanderen trøbbel. Det får være fokuset som formidles, sier Maalen.

Neste kamp er en meget viktig bunnduell mot Hønefoss på bortebane førstkommende søndag.

PS! Styreleder Rune Venås uttalte onsdag formiddag at Maalen er vikar minimum frem til sommeren, men en av kandidatene til å få jobben permanent. Maalen selv ønsker ikke å ta stilling til det, før spørsmålet eventuelt kommer.