Russland — Norge 6-2

OSTRAVA: Tomålsscorer Patrick Thoresen klarte ikke helt å se det positive i at Norge spilte uavgjort mot Russland de to siste periodene. Til det var russerne for suverene i den første perioden.

— Russerne slapp seg nok litt ned når de skjønte at kampen egentlig var avgjort, sier Thoresen.

Det var Patrick Thoresen som sto for begge de norske målene.

— Det var to fine pasninger jeg fikk, forteller han om målene som gjorde at noen av de norske tilhengerene i CEZ Arena begynte å tro at det skulle bli en jevnere kamp utover.

Transportetappe i to perioder

Men da Norge var oppe i 2-4 i andre periode, scoret russerne to mål tampen av 2. periode. De gikk inn i den siste perioden med firemålsledelse. Flere mål ble det ikke i kampen.

Kaptein Ole-Kristian Tollefsen mener at Norge var sjanseløse etter de fire baklengsmålene i første periode.

— Kampen var på mange måter over etter dette. Resten av ble en transportetappe, sier han.

Det skulle tidlig bli klart at Norge som ventet var sjanseløse mot de regjerende verdensmesterne. På forhånd hadde de norske spillerne snakket mye om hvordan de skulle unngå unødvendige utvisninger og være gjerrige bakover i starten av kampen.

Skjebnesvanger utvisning

I stedet for å holde seg til planen fikk Norge en utvisning i mot allerede etter halvannet minutt. Det utnyttet russerne til å ta ledelsen. Og allerede etter fire minutter hadde de lagt på til 2-0. — De bare fosser gjennom og får fire mål i første perioden. Når de er såpass mye bedre enn oss, så ble det en tøff dag, mente Jonas Holøs etter kampen.

Holøs sier at russerne spilte som forventet. De kom ut i et grusomt tempo som førte til at de norske spillerne gang på gang ble parkert.

— Vi hadde håpet å holde nullen så lenge som mulig. Når de så scorer nesten direkte fra start, er det veldig vanskelig å ta igjen et lag som Russland, sier Holøs.

Han mener det er mye som kan forbedres til neste match. Den kommer allerede lørdag kveld. Norge spiller mot USA. Et USA-lag som imponerte med 5-1 mot Finland fredag ettermiddag.