OSTRAVA: Skal Mats Trygg, backen fra Lørenskog, spille seg til legendestatus og rekord i antall landskamper, må han holde på til han er 40 år, minst.

Mats Trygg er nå kommet opp i 122 landskamper. Han har nest flest landskamper for Norge gjennom tidene.

Han er på plass i Ostrava og dersom han holder seg skadefri og blir en av Roy Johansens utvalgte i alle kampene i gruppespillet vil han nå opp i 129 kamper. Da har han 10 kamper mindre enn legenden Tommy Jakobsen. Mannen som bar Norges flagg på OL-åpningen i Vancouver spilte 139 kamper.

Direkte 20.15: Følg Russland — Norge

— Jeg har vært med veldig lenge, men jeg har stor glede av at jeg fortsatt klarer å prestere på høyt nivå. Når man nærmer seg 40 er det ingen selvfølge at man skal henge med unggutta. Men jeg føler selv at jeg har klart det, forteller Mats Trygg.

Gir ikke opp med det første

Han har ikke tenkt å gi seg med det aller første. 1. juni blir han 39 år og har fortsatt lyst og vilje til å være med når landslagssjef Roy Johansen ringer og inviterer til VM.

— Det er klart det hadde vært gøy å bli den som har spilt flest landskamper, men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på, forteller Trygg.

Det er mange eksempler på at hockeyspillere har holdt det gående til godt over 40 år. En av dem er mannen alle hockeyinteresserte i arrangørlandet Tsjekkia forguder, Jaromir Jagr. Han er 43 år gammel og spiller fortsatt i NHL (New Jersey Devils).

— Jeg skal i alle fall spille hockey noen år til. Det finnes mange eksempler på hockeyspillere som holder ut lenge. Jeg føler heller ikke selv at jeg har tapt meg så mye som spiller de siste årene, forteller Trygg, dog ikke sikker på at han også holder på når han når 43. ## Kroppen sier fra

Det er noe som ikke er like lett som tidligere.

— Du må være mer nøye med hva du gjør med kroppen din. Når man blir eldre får man jo noen skavanker som man har pådratt seg gjennom en lang karrière. Jeg er nødt til å ta noen hensyn under trening, forteller Trygg.

Siden han debuterte i norsk hockey midt på 90-tallet har han sett en rivende utvikling.

— Det er stor forskjell og det merker vi også på landslaget. Det er flere og flere av de hjemlige spillerne som kan spille internasjonale matcher uten å falle igjennom. Da jeg dro i gang for mange, mange år siden var det utenkelig å spille jevnt med Sverige eller Tsjekkia med de nest beste spillerne, sier Trygg. Det var nettopp det Norge gjorde i oppkjøringskampene foran dette VM.

PS: I ishockey er det bare VM- og OL-kamper samt kvalifiseringskamper til OL som er med i tellingen.