LILLESTRØM: To minutter brukte Zlatan Ibrahimovic på å åpne målprotokollen mot Norge, da lagene møttes på Friends Arena i Stockholm 14. august 2013. Direkte kl. 20: Norge-Sverige

Supersvensken fulgte opp med å score ytterligere to ganger i en kamp de gule og blå vant 4-2. Vegard Forren spilte i Norges midtforsvar den kvelden, og nå er han ivrig etter å revansjere stjernesmellen. Zlatan har fått store deler av sesongen ødelagt på grunn av skader, men kommer garantert til å bli en håndfull for de norske spillerne.

Ekstrem styrke

Hvordan stopper man egentlig en spiller som har blitt beskrevet som «monstrøst sterk» av Daniele Tognaccini, som var fysisk trener da svensken kom til Milan?

– Man må være 100 prosent konsentrert og fokusert i 95 minutter. Alltid være på. Det éne øyeblikket man slipper seg nedpå litt, så har han garantert lurt seg inn bak seg, sier Vegard Forren til Romsdals Budstikke – og fortsetter:

– Det er viktig å få motstanderen frustrert. Det kan være en fordel å starte tøft og aggressivt i første duell, og vise at man er der. Når det er sagt, så er jeg usikker på om jeg har sett noen som har klart å ta ham helt ut av en kamp.

Unik CV

Per-Mathias Høgmo hadde ingen betenkeligheter med å utrope Zlatan til Nordens beste spiller gjennom tidene forrige uke. CV-en taler for seg. 33-åringen har spilt for Malmø, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og PSG, og samtlige steder har han vunnet seriegull.

– Han er en av mine favorittspillere, og jeg synes uten tvil at han er en av verdens beste spillere. Han har bevist det gang etter gang, i klubb etter klubb, sier Forren.

Ikke med sist

Ørjan Håskjold Nyland var ikke med da Norge spilte mot Sverige sist, men keeperen ser frem til å møte nabofolket på Ullevaal. Han er, i likhet med Forren, stor fan av svenskenes superstjerne.

– Jeg har alltid likt ham som spiller. Han har gått sin egen vei, og det er kanskje derfor han har kommet så langt og blitt så god. Det er inspirerende å se på, sier Nyland.

Tøff oppgave

Norges keeperkjempe er 1,92 høy, og er dermed tre centimeter lavere enn Zlatan. Han legger ikke skjul på at det norske forsvaret står overfor en formidabel oppgave når de skal stoppe ham, og mener det er viktig å ikke la han gjøre som han vil.

– Han er stor og sterk, og det er mange som har mislyktes når de har prøvd å stoppe ham. Vi må være smarte, ikke la han bruke oss, og heller sørge for å stoppe ham som et kollektiv, sier Nyland.

Keeperen møtte stjerner som Isco (Real Madrid) og Thiago Alcantara (Bayern München) da han deltok i U23-EM sommeren 2013, men mener de slepne midtbanespillerne ikke er av samme kaliber som Zlatan Ibrahimovic.

Utstillingsvindu

Storkampene kommer på løpende bånd for 24-åringen nå. Sverige i dag, kvalikkamp mot Aserbajdsjan senere i uka, og deretter prestisjeoppgjør mot Vålerenga og Rosenborg i serien. Nyland elsker store kamper, og har for vane å prestere i dem. Det er også viktig for en spiller som har ambisjoner om å komme seg til en større klubb på sikt.

– Man er nødt til å prestere over tid dersom man skal komme seg ut, og sånne kamper er selvfølgelig med på å hjelpe. Jeg trives med de store anledningene, for det er da man får se hva man er laget av, sier han.

Forren er helt enig med klubb— og landslagskollegaen, og gleder seg stort til å måle krefter med svenskene.

– Jeg synes vi skal matche dem. Vi var på høyde med dem i store perioder da vi møtte dem sist, men så ga vi bort litt for lette mål. Det har vi forhåpentligvis klart å luke vekk nå, sier han.

Avspark på Ullevaal er klokken 20.02.