VAL DI FIEMME (Aftenposten.no): Et gledeshyl ljomet gjennom hele dalen Val di Fiemme. Først et langt "jaaaaaa". Og deretter ett til.

For fjorårsvinner Therese Johaug har Tour de Ski vært tung. Men på den nest siste etappen var Johaug tilbake på vinnersporet. Hun vant sin første fellesstart. Og for første gang spurtet Johaug fra uovervinnelige Marit Bjørgen.

Hun forteller om en skitur med landslagstrener Egil Kristiansen og teknikktrener Pål Gunnar Mikkelsplass på fridagen.

— Når du ikke har fått ut ditt beste blir du skjerpet på små detaljer. I går jobbet jeg veldig hardt med både Egil og Pål Gunnar på teknikken min. Vi filmet mye. Både på oppløpet og i bakker. Vi tok tak i de enkle tingene og fokuserte på det. Jeg kjente at det hjalp, at jeg var tilbake der jeg har vært.

Hun var både glad og lettet etter seieren. Johaug innrømmet glatt at hun var feltets gladeste etter målgang.

— Marit har vært dronningen i denne Touren og vist solid form. Men det at jeg kunne være med i teten, og slå Marit i en spurt, gir en veldig god selvtillit og trygghet når jeg skal inn i en treningsperiode frem mot VM.

Johaug virket litt overrasket over at hun klarte å slå Bjørgen på oppløpet.

— Jeg kjente at jeg hadde god fart og kunne bare sitte i sporet og seile forbi henne. Jeg tenkte: "Uuuuh, hva er det som skjer nå? Jeg må bare stake, stake". Jeg så jo for meg at hun skulle komme opp. Da tenkte jeg: "Nei, da skal hun ikke!".

Hun er sjanseløs på å hente inn den suveren sammenlagtlederen Bjørgen opp Alpe Cermis. Men hun har muligheten til å hente Heidi Weng, som ligger 40 sekunder foran.

I fjor slo Johaug sin landslagsvenninnen med ett minutt i samme bakke.

— Den muligheten er der. Samtidig skal det tas inn 40 sekunder, det blir et spennende renn. Nå skal jeg legge føttene høyt og lade opp. Jeg gleder meg fryktelig til å våkne opp mandag morgen og ikke være nervøs lenger.