VAL DI FIEMME (adressa.no): På tampen av pressekonferansen etter lørdagens 10-kilometer fikk Marit Bjørgen spørsmål om hva hun gjør hvis hun skulle bli syk i løpet av natta.

Kan gå alt i VM

— Da står jeg til start, smiler 34-åringen, som leder Tour de Ski med over to minutter på Heidi Weng. Avstanden ned til Therese Johaug er på nesten tre minutter.

Ingenting ser nå ut til å stoppe henne. Svaret hun ga på spørsmålet om sykdom viser hvor sulten skidronningen faktisk er på å ta sin første Tour de Ski-seier. På merittlisten er det kun det hun mangler.

Bjørgen tapte overraskende spurtduellen mot Johaug på oppløpet i Val di Fiemme lørdag og måtte ta til takke med andreplass på etappen. Men i sammendraget er hun suveren. Så bra har det gått for Bjørgen i årets Tour de Ski at hun åpner for å gå samtlige distanser i Falun-VM om formen holder seg på samme nivå.

— Jeg har tenkt at jeg kan gå alt i VM hvis jeg er i slik form som nå, sier Bjørgen, som avviser at hun sliter med å restituere seg mellom konkurransene.

Kowalczyk sju minutter bak

— Restitusjonen har vært veldig bra. I utgangspunktet har jeg ikke dårligere restitusjon enn de andre. Det er bare tull.

De tre norske jentene Johaug, Bjørgen og Weng var suverene på fellesstarten i Val di Fiemme. Slik er det også i sammendraget. Ragnhild Haga på fjerdeplass er nesten sju minutter bak Bjørgen.

Beste utenlandske løper er Justyna Kowalczyk, som tidligere har vunnet Tour de Ski hele fire ganger. I år er hun sjanseløs. Den polske stjernen på femteplass er over sju minutter bak Bjørgen i sammendraget.

Konkurransepause

— Jeg føler meg veldig bra og hadde utrolig fine bein. Jeg gikk under stivhetsgrensen og hadde ikke noe syre, så jeg er veldig fornøyd med dagen. Det har vært seks tøffe konkurranser, men jeg gleder meg til i morgen, sier Bjørgen til adressa.no.

Når morgendagens etappe er over tar hun konkurransefri helt til NM på Røros i slutten av januar.

— Jeg har et forsprang som er langt større enn det jeg hadde drømt om. Det ville ha vært mer nervepirrende om jeg hadde hatt kun ett minutt. Jeg har truffet veldig bra med formen og hadde overskudd da jeg gikk inn i Tour de Ski, sier kvinnen som etter all sannsynlighet tar sin første sammenlagtseier søndag.