STAVANGER OILERS-MANGLERUD STAR 4-3

Fra utsiden ser mye likt ut. Etter en svært god periode tidlig på høsten, sliter Oilers med å få spillet til å sitte. I år som i fjor er gode prestasjoner i august avløst av en problematisk start på september. Mot dumpekandidat M/S torsdag kveld lå Oilers lenge an til å gå på et sensasjonelt tap. Men mot slutten av tredje periode våknet de. Først utlignet de Manglerud Stars 3-1-ledelse, før de senere vant i sudden death. Likevel, sett med Oilers-øyne er ikke det fryktelig mye å være stolt av. Oilers var så store favoritter mot M/S at Norsk Tipping ikke ville tilby odds på ren hjemmeseier før kampen.

— Jeg forstår at det kanskje kan ligne litt på fjoråret sett fra utsiden. Men det føles ikke på samme måte fra innsiden. Vi har spilt bra og vet at vi har nivået inne. Men vi må jobbe for hvert poeng i eliteserien. Det nytter ikke å bare hente seirene, sier Peter Lorentzen.

Så Vålerenga tape

På et kontor under tribunene i DNB Arena treffer vi Petter Thoresen. Han er opptatt med å se avslutningen av Frisk Askers seier over Vålerenga, uten at det overraskende 2-3-resultatet fra Jordal Amfi hjelper veldig på humøret. Men:

— Bare se på hva jeg har sagt tidligere. Nivået i eliteserien er bedre enn det mange tror. Det viser også resultatene.

- Forstår du at det er fristende å sammenligne starten på årets sesong med fjorårets?

— Nei. Jeg tenker ikke på det som skjedde i fjor. Vi må heve den generelle kvaliteten på det vi gjør. Mot M/S skapte vi mye, men manglet litt trykk foran mål. Likevel ser det ut som vi er på rett vei. Det tar vi med oss, så må vi selvsagt heve oss når vi møter Lillehammer på søndag.

- Annet utgangspunkt

For Oilers-målvakt Henrik Holm ble det en tøff kveld i DNB Arena. Tre ganger måtte han se pucken bak seg, men til gjengjeld sto han også fram da det gjaldt som mest i sudden death. Like i forkant av Dan Kissels avgjørende scoring reddet Holm Oilers da en M/S-angriper plutselig var alene gjennom.

— Vi var ikke gode nok, men samtidig hadde vi også litt uflaks. Vi skapte mange sjanser, men klarte ikke utnytte dem. M/S ligger bakpå og tvinger oss til å styre kampen. Det gir et helt annet utgangspunkt enn de gode kampene vi har spilt i Champions Hockey League. Så bør vi selvsagt være gode nok til å løse det, sier Holm.

— Nå har vi gitt bort for mange poeng. Dette holder ikke i lengden. Oss spillere må ta en prat der vi blir enige om hvordan vi skal gjøre ting. Vi er inne i en periode med mange kamper på få dager og har ikke veldig god tid til å finne ut av det, sier Tommy Kristiansen.