Det skulle være Davids kamp mot Goliat. I stedet var et skuffende svakt Stavanger Oilers heldige som unngikk tap etter ordinær tid mot nederlagsdømte Manglerud Star i DNB Arena torsdag kveld. Etter 3-3 ved ordinær tid, måtte det sudden death til før Dan Kissel kunne avgjøre den trøstesløse kampen sett med Oilers-øyne til 4-3 i favør vertene.

— Det bekymrer meg at vi må toppe laget og gå på færre spillere i en hjemmekamp mot M/S, ja, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

— Vi har gitt fra oss fire poeng på de to siste seriekampene. Det er ikke bra. Men det ser ut som vi er på rett vei. Vi kom ut med en god innstilling i denne kampen, men skal gjøre det altfor fint. Det blir for komplisert og det må vi gjøre noe med, sier Thoresen.

Thoresen var ikke fornøyd med det laget leverte i de to første serierundene hjemme mot Frisk Asker (seier) og borte mot Sparta Sarpsborg (tap), og hadde derfor gjort flere endringer på rekkene før torsdagens oppgjør mot «lille» Manglerud Star i DNB Arena. Et lag Oilers for øvrig hadde fem strake seirer og målforskjellen 43-4 mot på hjemmeis før kampstart.

Under pari

Det hjalp imidlertid lite de første 20 minuttene av matchen. Oilers leverte en 1. periode langt under pari, og etter å ha sløst stort med sjansene det første kvarteret på egen is, lot de gjestene får sjansen i spill fem mot tre. Den muligheten lot ikke M/S gå fra seg, og med både Dennis Sveum og Snorre Hallem i fryseboksen, kunne Michael Stenersen enkelt sende bortelaget i føringen et drøyt minutt før pause.

Og det så ikke ut til at Oilers-spillerne hadde latt alvoret synke inn over seg i pausen, for etter tre strake overtallsperioder av hjemmelaget, var det Manglerud Star som på sensasjonelt vis økte til 2-0 i undertall etter 32 minutter spill da Per Kristian Person ble spilt alene med en sjanseløs Henrik Holm i Oilers-buret av Andreas Lindstrøm.

Oilers fortsatte å ha pucken mest, men de store sjansene uteble, og skuddene gikk enten rett på M/S-målvakten eller til side for mål. Det luktet en skikkelig bombe i DNB Arena, men snaut to minutter før pause satte Josh Soares inn den viktige reduseringen til 1-2 for vertene assistert av Stian Høygård. Dermed var M/S bare et lite mål foran før den tredje perioden i DNB Arena.

Forsbergs første mål

Petter Thoresen endret på de nykomponerte rekkene før sisteperioden, men det hjalp lite da Jean-Michel Daoust fikk en 2 + 10 minutters utvisning snaut to minutter ut i perioden og Snorre Hallem fulgte opp med 2 + 2 minutter i utvisningsboksen for farefullt spill med høy kølle bare minuttet senere. Gjestene grep sjansen med begge hender, og i spill fem mot tre satte de inn 3-1 ved Marcus Nilsson etter 43 minutter i en musestille DNB Arena.

Vertene nektet imidlertid å la seg knekke av laget fra Oslo øst, og etter 52 minutter kom den forløsende scoringen da Kristian Forsberg satte inn sitt første mål i en tellende kamp for Oilers med en styring til 2-3 etter snaut 51 minutter. Oilers-spillerne fikk tydelig blod på tann av den viktige reduseringen, for da M/S-kaptein Niklas Wiklund ble utvist bare minuttet etterpå, var klubblegenden Christian Dahl-Andersen omsider på rett plass til rett tid og sørget for utligning til 3-3 i overtall.

- Vi spillerne må ta en prat

De siste åtte minuttene fortsatte hjemmelaget å pøse på, uten å få uttelling. Dermed endte det 3-3 etter ordinær tid, og kampen gikk til sudden death. Der fikk M/S den første store muligheten til å avgjøre da Christian Thinn kom alene med Henrik Holm etter drøyt to minutter, men Oilers-keeperen ryddet opp. I stedet var det Dan Kissel som fikk æren av å avgjøre kampen til 4-3 i favør vertene bare 42 sekunder før slutt.

Dermed slapp Oilers med skrekken, selv om poengtap mot Manglerud Star overhodet ikke er noe å være bekjent av i Stavanger.

— Vi må slutte å tro at vi er så fryktelig gode. Det er vi ikke. Vi spillere må ta oss en prat og bli enige om hvordan vi skal opptre, for dette kan vi ikke være stolte av. Det nytter ikke at Petter Thoresen forteller oss hvordan vi skal spille når vi ikke gjør det, sier Tommy Kristiansen.

— Det virker som vi ble litt desperate og mistet hodet når vi kom under. Det virker som vi mangler det siste lille, den ekstra delen med lidenskap som trengs for å vinne nærkampene. Ishockey er et enkelt spill, men vi gjør det for komplisert, sier Peter Lorentzen – som var sitt lags beste spiller.