1–1 mot Portugal onsdag kveld var nok til å sikre svenskene avansement til semifinalen i U21-EM, og samtidig en plass i OL i Rio i 2016. "Sverige klare for OL. Hmm", skrev Zlatan Ibrahimovic på sin app.

I OL stiller nasjonene med spillere under 23 år, men kan også ta med tre spillere over aldersgrensen. Zlatan har hatt en karrière få kan måle seg med, men har aldri vunnet noe med Sverige. OL kan bli 33-åringens siste og beste sjanse.

— Det hadde så klart vært veldig gøy å være med. Men først må jag få et konkret spørsmål fra laget, uttalte 33-åringen til franske Cafés.

Sammenligner med bronselag

Superstjernen selv sier at det ikke er sikkert at U21-spillerne føler han passer inn i laget. Det tror ikke Daniel Nannskog blir noe problem.

— Jeg tror han passer inn med resten av laget. Det hadde vært heftig for Zlatan med OL. Han er en gutt som vil være med på de store tingene, og det er virkelig OL, sier SVT-eksperten.

Tidligere Celtic-spiller John Guidetti og Sverige kunne juble for avansement. Nå får de kanskje med seg landets største fotballstjerne til OL i Rio. Foto: Lee Smith, Reuters

Med PSG-stjernen på laget kan svenskene gå helt til topps, tror Nannskog. Mesterskapet er tidligere blitt vunnet av mindre fotballnasjoner som Mexico, Kamerun og Nigeria.— Alt kan hende der. Det er lov å drømme, selv om det blir vanskelig, sier han.

Nannskog mener årets svenske U21-utgave har gått tilbake til røttene i svensk fotball.

— Dette laget har en "go" som folket elsker å se. Det er litt det gamle Sverige hvor man ikke hadde det store navnene men visste at de støttet hverandre. 1994-utgaven hadde mye av den samme innstillingen, selv om de nok hadde flere stjerner med blant andre Brolin og Dahlin, sier Nannskog.

Han får støtte av Norges U21-trener Leif Vidar Smerud, som i vinter sto på sidelinjen og så sine gutter tape 6-0 mot Sverige.

— Det er ingen som er like gode til å slå tilbake. Det vitner om en veldig god lagmoral. Både i EM og i kvalifiseringen har de vært i krevende situasjoner og klart å snu det. De vant blant annet med 10 mann mot Italia, det er en stor prestasjon, sier Smerud.

Irriterte på seg italienerne

På motsatt banehalvdel i semifinalen lørdag venter Danmark, men foreløpig er det den avgjørende 1-1-kampen mot Portugal som stjeler oppmerksomheten.

Svenskene satte nemlig sinnene i kok hos Italia. Victor Nilsson Lindelöf innrømmet at laget hadde "tatt det lugnt" etter utligningen til 1–1 ett minutt før slutt. Uavgjort var nok til å sende både Sverige og Portugal videre til semifinalen – på bekostning av Italia.

— Det er klart det ikke ser bra ut når man blir stående og trille ball på midtbanen, sier Nannskog.

Dette er andre gang söta bror hisser på seg en av fotballens stormakter. I 2004 raste målvakt Gianluigi Buffon og resten av Italia etter at en 2-2-kamp mellom Danmark og Sverige sendte de to skandinaviske nasjonene videre i mesterskapet, mens de asurblå måtte takke for seg.

-Jeg oppfattet det som at kampen var fair. Det var to lag som ville vinne, og med to minutter igjen å spille er det ikke unaturlig at det skjer, sier Norges U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud om situasjonen som har vært et hett tema i både svenske og italienske aviser.