— For å si det rett ut: Adrenalinet og frustrasjonen tok helt overhånd for meg. Jeg sier det samme til deg til alle andre som har tatt kontakt med meg: Jeg har tatt kontakt med dommeren og personlig beklaget for det jeg har sagt. Jeg er ikke den typen der. Det kom helt feil ut. Det er bare å si unnskyld til både dommeren og spillerne, sier Ljajic til smp.no mandag formiddag.

Det var etter søndagens 23-25-tap mot NTNUI at det kokte over for Ålesund-treneren. Etter kampslutt ble han først vist det røde kortet av dommer Morten Neerland grunnet munnbruk. Da Ljajic etter dette ikke ville gi seg, antydet dommer Neerland at det mest fornuftige ville være om Ljajic tiet still.

Da smalt det fra Ålesund-treneren:

— Ingen ber meg holde kjeft. Hvis du ber meg holde kjeft en gang til, slår jeg deg rett ned, svarte han umiddelbart.

Kort tid senere - etter å ha fått noen minutter for seg selv - fastslo Ljajic overfor Sunnmørsposten at han stod for trusselen.

Fått med deg denne?

— Jeg sa det etter kampen, og sier det igjen: Hvis han hadde sagt hold kjeft til meg en gang til hadde jeg faen meg slått han ned, fastslo Ljajic.

Varsler konsekvenser

Uttalelsene har vakt sterke reaksjoner i Håndball-Norge. Allerede umiddelbart varslet dommer Neerland at han ville rapportere inn hendelsen til Norges Håndballforbund.

Almir Ljajic er forberedt på at episoden vil få konsekvenser.

— Ja, selvfølgelig er jeg det. Jeg vet at jeg kommer til å få noe fra Norges Håndballforbund. Det ville vært rart om jeg ikke hadde fått noe straff, sier Ljajic.

Samtidig vurderer Ålesund Håndballklubb om episoden skal få konsekvenser. Klubbledelsen tar sterk avstand fra episoden søndag kveld.

— Akkurat nå er jeg på jobb og har en nokså hektisk dag med mye møtevirksomhet, men i en kort kommentar kan jeg si at vi selvfølgelig tar sterk avstand fra det som skjedde i går. Dette er ikke en type oppførsel som vi i ÅHK bifaller på noen som helst måte, skriver sportslig leder Tone Franck i en SMS til Sunnmørsposten.

(krever innlogging) Videre skriver hun at klubben vil ta opp saken snarest mulig for å diskutere hvordan ÅHK skal forholde seg til det, og hvilke konsekvenser dette skal få for den aktuelle treneren

For øyeblikket har Ålesund HK tre kamper igjen av årets sesong.

— Frykter du at søndagens episode i verste fall kan ende med at du får sparken?

— Redd er jeg ikke, men jeg blir i så fall skuffa. Vi har tre kamper igjen og jeg håper ikke at dette her skal ta fokuset bort fra arbeidsoppgavene våre. Men hvis klubben føler at dette er noe de ikke vil være med på, så godtar jeg det. Jeg forstår det veldig godt og er ikke vanskelig sånn sett, sier Ljajic.

Lang natt

Han framstår som en oppriktig angrende synder mandag formiddag.

— Det har vært en lang natt. Jeg kjenner jo mange i håndballmiljøet, og det er ganske mange som har tatt kontakt med meg og spurt om jeg er blitt spenna gæren.

— De fleste som kjenner meg vet at jeg er en fin og rolig person. Men på håndballbanen blir jeg engasjert. Selv om jeg har bodd 35 år i Norge, har jeg nok litt av Balkan-blodet i meg enda. Vi er litt gærne når det kommer til idrett og noen ganger eksploderer man. Det er synd, for jeg ønsker jo å være et godt forbilde. Samtidig er jeg en voksen mann. Jeg innrømmer at jeg sa det jeg gjorde i går, og nekter ikke for det. Jeg kan ikke ta det tilbake, sier Ljajic.

Han forteller samtidig om at han har fått en rekke tilbakemeldinger etter at saken ble publisert søndag kveld. Flere av dem sårer han.

— Jeg har ikke noe imot at folk sier hva de tenker om meg, men når folk begynner å snakke om at de forstår hvorfor det er krig på Balkan, så blir det for mye. Folk ber meg om å flytte ut av landet og alt mulig sånn. Det er greit å ta meg, men vær saklig overfor saken, sier Ljajic.

- Men står du for kritikken mot dommerne?

— Dommerne gjorde en helt ok kamp. Det er ikke det som er problemet. Det er jeg som lar min frustrasjon gå utover dommerne. Vi trenger ikke grave noe mer i det enn det. Det eneste jeg kan si er at jeg virkelig mener at jeg synes det er litt rart at de får lov å dømme fire kamper på to dager. Vi klarer ikke engang å være konsentrerte i en kamp. Jeg synes forbundet burde gjøre noe med det. Samtidig føler jeg at dommeren svarer meg litt arrogant, men jeg skal være såpass profesjonell at jeg bare smiler av det, sier Ljajic.

- Mange stusser nok på at du gjentok trusselen i et intervju etter å ha fått roet deg litt ned?

— Jeg var fortsatt i kampmodus da. Adrenalitet mitt og frustrasjonen min endte dessverre i dårlig handling. Det gjør at jeg sier det jeg sier. Når jeg kom hjem og fikk roet meg ned, var det første jeg gjorde å finne Morten på Facebook og skrive en lang mail til ham, sier Ljajic.

Forbundet avventer rapport

Dommer Morten Neerland bekrefter at Ålesund-treneren har bedt ham om unnskyldning.

— Det er greit at han beklager oppførselen sin. Samtidig hjelper det jo ingenting i ettertid. Sagt er sagt og det hører ikke hjemme på en håndballbane, sier Neerland.

I Norges Håndballforbund avventer man nå en rapport fra partene. Deretter vil Ljajic og de øvrige involverte få en mulighet til å svare for seg.

— Etter at forklaringene er innhentet blir det gjort en vurdering på om saken skal sendes videre til domsinstansene. Normalt sett bør mye være gjort i løpet av uka, sier personalsjef Ole Andreas Hansen i Norges Håndballforbund.