LERKENDAL: Den siste uken har man kunne observert både ungdommer og voksne gå gatelangs med ansiktene godt plantet i telefonskjermen. Ser man ekstra nøye, er det kanskje også noen kjente fjes blant disse «Pokémon-trenerne».

For basillen som har bitt store deler av verden har også vært innom Lerkendal og smittet fra seg. Pokémon GO er i vinden også hos Rosenborg-spillerne, blant andre Pål André Helland.

— Vi er en gjeng som spiller litt, ja. Det er en intern konkurranse i klubben. Jeg synes det er fint når vi er ute og rusler litt, sier Helland.

Mye fritid

Konkurransen går ut på hvem som er best. Nivået på treneren spillerne styrer i spillet og nivået til de forskjellige Pokémon avgjør hvem som vinner.

— Vi har mye fritid når vi reiser. Nå kom det et nytt spill som er i vinden. Vi har alltid slike konkurranser med spill og nå er det Pokémon, fortsetter vingen og legger til: Det er mye morsommere å gå tur med bikkja nå når man kan fange en Pokémon eller to på veien.

Les også:

  • **Les også:

(Krever innlogging)**

Pokémon-mester?

Videre legger han til at danske Emil Nielsen leder foreløpig. Helland selv har ikke fanget all verden av «dyrene» i spillet.

ILLUSTRASJONFOTO: Slik ser Hellands beste Pokémon "Hypno" ut. Foto: Skjermdump

— Jeg har ikke fanget så mange, men jeg har utviklet mine Pokémon. Den beste jeg har nå heter Hypno. Det er ikke all verden når jeg ser hva folk med litt mer fritid enn oss har fanget, fortsetter vingen. - Så jeg kan ikke kalle deg for en Pokémon-mester?

— Nei. Jeg er mer en streber. Det er morsomt da. Jeg synes det er sunt at vi alltid ønsker å konkurrere med hverandre.

Forskjellige lag

Spillerne har delt seg opp i lag som kjemper mot hverandre i kampen om å bli en Pokémon-mester.

— Vi har et lag med meg, Fredrik Midtsjø, Anders Konradsen og Jonas Svensson og et dansk lag med Emil Nielsen, Christian Gytkjær og Magnus Stamnestrø.

- Stamnestrø?

— Ja. Han har fått «dansk pass» hos oss, sier Helland og ler.

Les også:

Les også:

Jonas Svensson var ikke like ivrig som hans kollega på høyresiden når det kom til å kommentere den nye trenden hos spillerne.

— Pokémon? Nei. Det har jeg absolutt ingen kommentar til, sier Svensson og ler før han går inn i garderoben.