MOLDE (RBnett): Han spilte 236 kamper for Molde og scoret haugevis med mål. Men som aktiv måtte Øystein Neerland nøye seg med seriesølv i 1987 og cupsølv i 1989. Nå har klubben begge pokalene.

— Hvordan er det å være sjef for det første styret som har ledet Molde Fotballklubb til to gull i samme sesong?

— For meg som for mange andre i og rundt MFK har dette vært en fantastisk reise. Vi tok ikke bare to gull, vi slo poengrekorden, vant fairplay-prisen og ble årets arrangør. Det er utrolig kjekt å være med på denne oppturen.

Trenerskifte

For nøyaktig ett år siden innså MFK-ledelsen at Ole Gunnar Solskjær hadde bestemt seg for å forlate MFK.

- Forestilte du deg da at dere skulle vinne «the double»?

Molde-trener Tor Ole Skullerud jubler for «the double». Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

— Det var både oppmerksomhet og spenning knyttet til trenerskiftet. Vi drømte vel om å gjøre det enda bedre enn tidligere, og jeg var ganske sikker på at vi skulle klare å ta medalje og kjempe om gullet. Men det var nok ingen som regnet med at vi skulle vinne to gull. - Har omstillinga til livet etter Solskjær på noen måter vært positiv for MFK?

-Ole Gunnar og hans team tok med seg mange gode tanker inn i MFK som løftet klubben. Derfor kan Tor Ole i større grad konsentrere seg om å utvikle spillet og spillerne. Stilen har blitt mer gjennombruddshissig offensivt og mer kynisk defensivt. Det er litt vanskeligere å spille mot Molde nå enn tidligere. Dette viser at ingen her på kloden er uerstattelige, det kommer alltid nye folk som er dyktige.

Hoppet lenger enn Wirkola

I likhet med resten av styret var Neerland trygg på at Skullerud var rett mann.

— Vi var inne på det med «å hoppe etter Wirkola» da vi snakket sammen. Han var innforstått med forventningene, men valgte å fokusere på at han visste hvor langt han måtte hoppe. Tor Ole var veldig tydelig på hva han ville gjøre i Molde, det var nesten den viktigste beskjeden han ga. Vi har et trenerteam og et støtteapparat med dyktige folk som er svært dedikerte.

- Du møtte Bård Wiggen flere ganger da han spilte for Rosenborg på slutten av 80-tallet. Har det vært tema internt at en trønder nå skal trene Molde Fotballklubb?

— Nei. Tor Ole var klar på at Bård var hans desiderte førstevalg og begrunnelsen var lett for oss å understreke. Wiggen har erfaring fra norske og utenlandske toppklubber. Han har vært med på mange kamper i både Europa League og Champions League som er en viktig målsetting for oss i 2015. Personlig husker jeg ham som en robust og god spiller. Rosenborg satte en standard i norsk fotball på den tida han spilte for klubben.

— Hvordan skal Molde befeste sin posisjon som Norges beste lag og i tillegg kvalifisere seg for Europa?

— Vi må fortsette å utvikle hele produktet. Vi er stadig på jakt etter nye detaljer i forberedelsene, i det fysiske arbeidet, i den individuelle treningen. I sum kan små forbedringer løfte oss enda et hakk. Men jeg tror vi får god konkurranse fra flere lag, og spesielt fra Rosenborg. De jobber strukturert og har et sterkt ønske om å være en toppklubb.

Vil ikke selge mange

Vegard Forren, Ørjan Nyland og Martin Linnes er blant navnene som linkes til klubber i større ligaer.

- Hvor mange spillere kan det bli aktuelt å selge i januar?

— Det er veldig vanskelig å si. Vi kan styre noe av dette selv, men må også ta hensyn til hva spillerne vil og hvilke bud som eventuelt kommer. Vi vil beholde flest mulig av spillerne våre. Et ønsket scenario er at vi kan gjøre ett godt salg, og så kjøpe forsterkninger. Vi har som mål å kvalifisere oss for et sluttspill i Europa. Da kan vi ikke selge laget vårt.

— Vil dere forsterke stallen uavhengig av hvilke spillere som kan forsvinn e?

— Dette er det Tor Ole og andre som skal være med å vurdere og ingenting er besluttet. Men jeg tror det er bra med en viss rotasjon hvert år for å få inn noen sultne ulver. Samtidig har vi unge spillere i troppen som vi skal ta vare på og utvikle videre.

- NFF og FIFA gransker flere av overgangene til Jim Solbakken der Molde har vært involvert. Hvordan påvirker det deg som styreleder?

— Jeg registrerer hva som skrives og menes ulike steder. Som Tarje (Nordstrand Jacobsen) tidligere har uttrykt, så er vi ikke bekymret for dette. Forbundet får se gjennom sakene og komme med sin konklusjon. Jeg forholder meg helt rolig til disse undersøkelsene, sier Øystein Neerland.