International Football Association Board (IFAB), som forvalter fotballens regelverk, har denne helgen vært samlet i Wales for å diskutere mulige endringer av fotballreglementet. Der kom de frem til flere beslutninger.

— I dag har vi tatt en historisk avgjørelse for fotballen. Vi har vist at vi lytter til supporterne, spillerne, til fotballen og at vi bruker sunn fornuft, sier FIFA-president Gianni Infantino til organisasjonens nettsider.

Totalt 94 endringer ble gjort. Selv om mange av dem først og fremst var presiseringer og tydeliggjøring av eksisterende regler, er andre beslutninger av større betydning.

Kan spille avspark bakover

Tidligere har spillerne vært nødt til å spille ballen fremover ved avspark. Det er nå historie. Ballen kan nå spilles i hvilken som helst retning fra avspark istedenfor bare å kunne gå fremover, skriver FIFA, som også har forandret regelene vedrørende behandling av spillerne.

Nå trenger ikke en skadet spiller forlate banen for behandling hvis det oppstår i en situasjon der motstanderen får gult eller rødt kort. Da kan han få rask behandling på banen så motstanderen ikke får overtallsspill.

Skal teste ut videodømming

Videodømming har vært et mye omtalt emne i fotballen de siste årene. Det har IFAB tatt stilling til i helgens møte.

— Når det gjelder videohjelp for dommerne, har vi godkjent et detaljert sett av protokoller for å eksperimentere, og blitt enige om at de bør gjennomføres i minimum to år for å identifisere fordeler, ulemper og verst tenkelige scenarioer, skriver FIFA.

Eksperimentet skal innføres senest i 2017/18-sesongen.

Trippelstraff har frustrert mange. Det er når en spiller får rødt kort, straffespark imot og suspensjon i en og samme situasjon. Nå har IFAB bestemt at det "kun gis gult kort dersom det er et ærlig forsøk på å nå ballen".

Foreløpig er en avgjørelse vedrørende at et fjerde bytte skal bli gjort tilgjengelig for lagene i ekstraomganger utsatt, men IFAB har gitt tommel opp for å fortsette diskusjonen om den mulige endringen.

Endringene trer i kraft 1. juni. Neste møte er i London i mars 2017.