Norge kvalifiserte seg ikke til EM i år, men nå vil danskene arrangere mesterskapet sammen med Norge i 2024 eller 2028. Norge kvalifiserte seg ikke til EM i år, men nå vil danskene arrangere mesterskapet sammen med Norge i 2024 eller 2028. Foto: NTB Scanpix

Danmark vil arrangere fotball-EM sammen med Norge

Det danske fotballforbundet (DBU) ønsker å få et EM til Norden i 2024 eller 2028.

Danskene vil ha Norge, Sverige og Finland med på laget.

– Det stemmer at dette ble diskutert. Det skal utredes i møter i nordisk gruppe. Det er vanskelig å si mer nå på et så tidlig stadium, sier NFFs generalsekretær Kjetil Siem til NTB.

DBU skriver om planene på sitt eget nettsted. DBU-formann Jesper Møller presenterte ideen for sine nordiske kolleger på FIFA-kongressen i Zürich nylig. Fredag har Møller fått DBU-styrets støtte til å jobbe videre med ideen.

— EM er en av fotballverdenens største begivenheter. Det er fantastisk for alle som elsker fotball, sier Møller til nettstedet.

— Forbundene i Norden har felles verdier på mange områder. Det gjelder også hvordan vi kan arrangere et EM med fokus på frivillighet, bærekraft og trivsel innen fotballen, legger Møller til.

Han fikk spørsmålet om hva som taler mot et nordisk samarbeid fra den svenske avisen Expressen.

— Akkurat det må vi kikke på. Men vi er vel ansett som arrangører. Det fungerer bra her. Vi i de nordiske landene har et godt renomé som arrangører og jeg tror vi kan gjøre noe bra sammen. Så må vi spørre oss om vi har arenaer og fasiliteter som er tilstrekkelig. Men det finnes god tid til å løse det, sier Møller.

En beslutning kan ventes våren 2017, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

(©NTB)