Når Rosenborg møter Östersund på søndag, er ikke Yann-Erik de Lanlay med over grensa. Men: Likevel er det gladnyheter fra vingen.

— Jeg kan rekke kampen mot IFK Norrköping, sier han.

— I rute

Vingen ble skadet i bortekampen mot Haugesund 22.mai. MR-undersøkelsen avdekket en leddbåndskade i kneet. Prognosen var at han ville være ute i seks uker. Og det tidsskjemaet ser ut til å stemme.

Etter et par forsiktige økter ute på treningsfeltet, kastet de Lanlay for første gang skinna før økta på torsdag.

— Skinna ble byttet ut med tape, og det kjentes trygt og bra ut. Jeg er i rute, sier han.

Mental utfordring

I ferien har 24-åringen fulgt et eget treningsprogram, og trent styrke nesten hver dag. Tilbake på Lerkendal har han tilbrakt kvalitetstid med medisinsk koordinator Haakon Schwabe på styrkerommet. Men det er ute på feltet de Lanlay higer etter å være.

— Jeg ønsker selvsagt å være med gutta på feltet. Men selv om jeg ikke har smerter, er det fortsatt en mental greie. Jeg er ikke helt der enda at jeg tør å sparke til ballen med full kraft, sier han.

Generalprøve

Trener Kåre Ingebrigtsen melder på klubbens egen hjemmeside at kampen mot Östersund blir en test før kvaliken til Champions League. Selv om de Lanlay ikke rekker den europeiske «generalprøven», kan han altså være på plass når det er alvor.

— Kampen mot Bodø/Glimt rekker jeg definitivt ikke, men kampen mot Norrköping kan gå. De har sagt at det tar seks uker, men du vet aldri helt. Jeg må ta det litt som det kommer, sier han.