TRONDHEIM (adressa.no): Det kunne blitt Torshavn fra Færøyene. Crusaders fra Nord-Irland. Eller Dundalk fra Irland.

I stedet trakk Rosenborg regjerende svensk mester IFK Norrköping i 2. kvalifiseringsrunde til Mesterligaen. Et lag som er på andreplass i Allsvenskan også denne sesongen.

— Er dere redde i Trondheim?, var en SMS som tikket inn fra en journalistkollega i Sverige til Adressa-desken etter trekningen.

- Ingen drømmetrekning

Vel. Vi overlater spørsmålet til RBK-spillerne:

— Nå har jeg ikke satt meg så veldig inn i den lista over mulige motstandere, men dette var vel av det tøffeste vi kunne få. Norrköping er definitivt et godt lag, men vi er nødt til å slå ut slike klubber om vi skal inn i gruppespillet, sier Tore Reginiussen til adressa.no.

— Jeg kjenner dem ikke så godt, men jeg vet at de vant den svenske serien. Det er ikke hva man kaller noen drømmetrekning. Men vi har tro på oss selv, og dette er kamper vi skal vinne, mener Christian Gytkjær.

Helland: - Herlig trekning

Mens Reginiussen og Gytkjær er enig i at RBK kunne fått en lettere reise inn i 3. kvalikrunde, er Pål André Helland svært offensiv.

Både på RBKs og egen vegne.

— Om vi er redd for dem? Spørsmålet er vel mer om de er redde for oss, innleder kantspilleren.

Og utdyper.

— Om vi er 100 prosent skjerpet, er det et lag vi skal være bedre enn. Jeg mener det er greit med tøff motstand tidlig. Det er med på å utvikle oss som lag. Norrköping er som et topplag i eliteserien. Det blir et toppoppgjør. Og toppoppgjør pleier jo Rosenborg å vinne!

Og når det gjelder Hellands forventninger til seg selv i møtene med den svenske serietoeren:

— Det skal gå bra. Jeg er som regel best i store kamper uansett!

  • Første kamp mot Norrköping spilles på Lerkendal 13. juli. Med returoppgjør i Sverige uka etter.