Franske Paul Pogba fikk fredag kveld sine først minutter i United-trøyen etter returen til Manchester-klubben. Franske Paul Pogba fikk fredag kveld sine først minutter i United-trøyen etter returen til Manchester-klubben. Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Mourinho roser Pogba etter United-comebacket: - Han spilte fantastisk

Portugiseren vil bygge laget sitt rundt rekordkjøpet.

Manchester United-manager José Mourinho vil bygge sitt nye lag rundt rekordkjøpet Paul Pogba. Franskmannen redebuterte med bravur på Old Trafford da Southampton ble slått 2-0. 23 år gamle Pogba spilte hele kampen da svensken Zlatan Ibrahimovic sørget for å score begge målene.

Selv om Pogba spilte dypt på midten var han ofte involvert framover på banen. Totalt hadde han fire avslutninger på mål, og Mourinho sier han forberedt på å gi Pogbra armslag til å spille på sitt naturlige vis.

På spørs om hvilke instruksjoner han ga Pogba på forhånd svarte Mourinho: Spill!

– Jeg vet ikke helt hvilken posisjon han spilte i. Når en spiller får lov til å spille som han gjør, er du avhengig av en viss organisering rundt ham. Pogba må få lov til å gjøre litt som han vil. Selvsagt må også han være mer disiplinert når du leder 2-0 og det er igjen ti minutter, men som type er han en spiller som må få mye individuell frihet, sa Mourinho etter 2-0-seieren på hjemmebane.

– Hans første berøring var dårlig, men alt i alt synes jeg han spilte fantastisk. Han er så trygg på seg selv. Tatt i betraktning at han bare har trent i ti dager og at dette var hans første kamp for sesongen, så synes jeg at han var helt fenomenal, mente José Mourinho.

(©NTB)