BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Overgangen til Abdi, som han kalles, kom helt ut av det blå for de fleste. Jeg vurderte sterkt å skrive en blogg om at det var prekær mangel på spennende overgangsrykter rundt Viking, og så dukker dette her opp!Det virket nærmest avgjort at Abdi skulle returnere til Strømsgodset, der han var så god i gullsesongen 2013. Ryktene forteller at spiller og klubb ikke ble enige om lønn. Så sant ikke Viking har sprengt sitt nylig innførte lønnstak forteller det meg at Godset må kjøre en meget streng lønnspolitikk?

Forsvant fra radaren

Oppholdet i gresk fotball har vært vanskelig for midtbanespilleren. Røket akilles og andre skader ødela mye for mulighetene i Olympiakos. Det positive er at han høsten 2015 har spilt relativt fast på utlån i en annen gresk klubb. Det bør bety at Abdi ikke vil trenge en halv sesong på å finne tilbake fotballformen.

Oppholdet i Hellas og skadene gjorde at Abdi forsvant fra den norske radaren, men vi snakker altså om en ung spiller(24 år) som har prøvd seg så vidt i Premiere League, er serievinner i Tippeligaen, har drøssevis med aldersbestemte landskamper og to A-kamper for Norge.

Jeg liker også at han på dagens pressekonferanse snakker om at han ser Viking som en springbrett for comeback på landslaget og ny utenlandstur. Da regner jeg med at vi snakker om en revansjelysten spiller som vil gjøre mye for å gjenreise sitt fotballrykte.

Sitter på gjerdet

Klarer han det har Viking sikret seg en meget god midtbanespiller, en spiller som selv sier han har sin styrke i det defensive. Nå som Mets sannsynligvis flyttes ned i backrekka trenger vi virkelig det. Slik jeg minnes Ibrahim fra 2013 var han en spiller som bidro offensivt også, og han scoret vel en håndfull mål for Godset.

Med Abdi i boks skal det bli spennende å se hvordan Viking manøvrerer videre på overgangsmarkedet. Nå som Steinthor valgte å bli i Viking er utlendingskvoten nærmest proppfull. Det er nå bare plass til en av de nigerianske prøvespillerne, og det forutsetter at Kieffer Moore ikke blir værende.

Foreløpig er det usikkert om Viking vil tilby kontrakt til noen av de nye nigerianerne. Det gjør nok også at klubben sitter litt på gjerdet når det gjelder andre forsterkninger.

Min største forhåpning er egentlig at AJ Soares forlenger sin kontrakt med Viking.

Hva mener du? Fornøyd med signeringen av Abdi? Trenger Viking flere spillere?