— Jeg er glad for at vi har fått en etablert spiller til Viking. Abdi har hatt en litt kranglete periode i det siste, men vi har stor tro på at dette blir bra både for ham og Viking, sier trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Ibrahim ble onsdag formiddag presentert som ny Viking-spiller på et pressemøte i Jåttåvågen. Overgangen skal ha kommet i gang ganske kjapt, men da muligheten åpnet seg valgte Viking å slå til.

— Viking viste at de virkelig var interesserte i meg. Det var flere andre klubber på banen også, både i inn- og utland, men jeg følte at dette passet best for meg nå, sier Ibrahim smilende i drakten til sitt nye lag.

Han ble født 1. mai 1991 i Somalia, men vokste opp i Lørenskog og ble i 2007 en del av Manchester Citys ungdomsakademi. Han fikk sin debut i FA-cupen januar 2010 og rakk også å spille en seriekamp mot Liverpool.

- Riktig sted for meg nå

Som City-spiller var han på utlån til flere klubber. Høsten 2012 og hele 2013 spilte han i Strømsgodset. På 35 eliteseriekamper scoret han fem mål.

Abdisalam Ibrahim med da det norske landslaget hadde vintersamling i Adu Dhab i januar 2014. Foto: NTB scanpix

Da kontrakten med City utløp, skiftet han til greske Olympiakos. Det siste halvåret har han spilt for PAE Veria i den greske toppserien, Høsten 2015 startet han 17 kamper.Ibrahim har 35 kamper for aldersbestemte landslag, og var en del av den norske troppen som vant bronse i U21-EM i Israel i 2013. Han har også to A-landskamper for Norge.

— Viking spiller fin fotball, attraktiv fotball. Dette er et riktig steg for meg å ta nå. Målet er å komme inn på landslaget, og deretter å komme seg til utlandet igjen, sier Ibrahim.

Må klype oss i armen

Han beskriver seg selv som en løpssterk sentral midtbanespiller som har sin største styrke defensivt. Trener Kjell Jonevret tror likevel at han også kan bidra i det offensive spillet.

— Vi trengte midtbanespillere, det har vi snakket om. Det har egentlig vært øverst på ønskelisten min. Jeg kommer til å sove litt bedre nå, sier Kjell Jonevret som legger til at han er takknemlig for den jobben klubben har gjort her.

— Det er litt sånn at vi må klype oss i armen. Det er ikke ofte du kan hente spillere av denne kvaliteten gratis, sier daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen.

— Gjennom denne signeringen viser vi at vi er offensive. Samtidig viser den også at Viking fortsatt er en attraktiv klubb å spille for, fortsetter han.

Abdisalam Ibrahim har signert en treårskontrakt med Viking.