Dermed har Arsène Wengers gutter innledet sesongen med tabelltopp i Premier League og to strake mesterligaseirer. Som tidligere i sesongen var Aaron Ramsey og Mesut Özil toneangivende for rødtrøyene.

1-0-målet mot Napoli kom også etter kombinasjon mellom de to midtbanespillerne. Først var Olivier Giroud sterk da han holdt på ballen og flikket videre til en fremadstormende Ramsey i det åttende minuttet. Waliseren slo et smart innlegg mot Özil, som dunket ballen inn ved stolpen fra kanten av 16-meteren.

— Får fotball til å se gøy ut

Det var tyskerens første mål for Arsenal.

— Jeg er glad for mitt første mål, sa han til Viasat etter kampen.

På spørsmål om Arsenal, som har hatt en strålende sesonginnledning, nå er på høye med lag som Barcelona og Bayern München, sa han følgende:

— Jeg synes vi skal roe oss ned, vårt mål er å komme oss videre.

— Han får fotball til å se gøy ut, kommenterte manager Arsene Wenger.

Før kvarteret var spilt doblet Giroud ledelsen etter det som allerede er blitt et varemerke-angrep for vertene. Özil dro seg innover i banen og fant franskmannen, som fra kort hold banket ballen i mål.

God kontroll

Den nevnte trioen var sentral også utover i omgangen. Ramsey viste tydelig at han har spilt på seg selvtillit i sesonginnledningen. Han fikk to sjanser til å øke ledelsen før sidebytte, men Raúl Albiol og keeper José Reina var på vakt for italienerne.

Et noe tafatt Napoli måtte klare seg uten en skadeplaget Gonzalo Higuaín på topp. Det kunne se ut som trener Rafa Benítez savnet mannen som har scoret tre mål så langt i Serie A-sesongen.

De siste minuttene ble nærmest en transportetappe for et Arsenal-lag som hadde god kontroll. Laget topper mesterligaens gruppe B etter seierne over Napoli og Marseille.

Dortmund slo tilbake

Borussia Dortmund fikk på sin side oppreisning for 1-2-tapet i Napoli sist da Marseille gjestet tyskerne i annen runde. Robert Lewandowski er i målform om dagen og viste det til gagns også i tirsdagens kamp.

18 minutter var spilt da polakken sendte Dortmund i ledelsen på pasning fra Erik Durm etter en kontring. Lewandowski trygget også seieren for forrige sesongs mesterligafinalist fra straffemerket drøye 10 minutter før slutt.

Mellom angriperens scoringer gjorde Marco Reus 2-0. Marseille har fått en fryktelig start på gruppespillet med to strake tap.

FAKTA TIRSDAG

Gruppe E

Basel (Sveits) – Schalke (Tyskland) 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Julian Draxler (54).

35.000 tilskuere.

Steaua Bucuresti (Romania) – Chelsea (England) 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Ramires (19), 0-2 Daniel Georgievski (selvmål 44), 0-3 Ramires (55), 0-4 Frank Lampard (90).

50.000 tilskuere.

Gruppe F

Arsenal (England) – Napoli (Italia) 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Mesut Özil (8), 2-0 Olivier Giroud (15).

Borussia Dortmund (Tyskland) – Marseille (Frankrike) 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Robert Lewandowski (19), 2-0 Marco Reus (52), 3-0 Lewandowski (str. 80).