STEAUA BUCURESTI-CHELSEA 0-4

Etter et særdeles flaut hjemmetap mot Basel i første Champions League-kamp, var Chelsea og manager José Mourinho under press før møtet med Steaua Bucuresti i Romania tirsdag kveld. Med 4-0 var portugiseren lettet etter kampen.

— Vi spilte intelligent, det er ikke lett å prestere borte i Champions League. Vi trengte en god opplevelse. Det er ikke dramatisk for oss nå, jeg tror vi går videre fra gruppen. Dette resultatet var viktig og gir oss selvtillit, sa han.

Ramires

Og det tok bare 18 minutter før Chelsea gikk i ledelsen, etter forarbeid av to av nykommerne: André Schürrle dyttet ballen inn i feltet fra venstrekanten og Samuel Eto´o flikket den videre til Ramires, som dyttet den i mål.

2-0 kom etter nok en fin prestasjon fra kameruneren Eto´o, som kom i stor fart på en kontring, dro av en forsvarsspiller og sendte av gårde et skudd som keeper Tatarusanu reddet fint. Dessverre for han og hjemmelaget gikk returen i beina på Georgievski og i mål.

Ledelsen holdt seg til pause.

Målfest

Ti minutter etter hvilen var Ramires frampå igjen. Schürrle tok med seg ballen fra midtstreken og slo en 45-graderspasning ut til Oscar, som ga den til Ramires. På kontant vis smalt han ballen i nettet.

I siste spilleminutt fastsatte Frank Lampard sluttresultatet til 4-0: På en pasning fra Willian styrte han kula i mål fra 16 meter.

Resultatet var det Chelsea trengte etter en sesonginnledning preget av kritikk mot José Mourinho. 4-0 gjør at Chelsea er nummer to i sin gruppe.

Schalke vant 1-0 mot Basel i samme gruppe. Tyskerne har med seier pott etter to kamper, mens Chelsea og Basel har tre hver, mens Steaua har null.

FAKTA TIRSDAG

Gruppe E

Basel (Sveits) – Schalke (Tyskland) 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Julian Draxler (54).

35.000 tilskuere.

Steaua Bucuresti (Romania) – Chelsea (England) 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Ramires (19), 0-2 Daniel Georgievski (selvmål 44), 0-3 Ramires (55), 0-4 Frank Lampard (90).

50.000 tilskuere.

Gruppe F

Arsenal (England) – Napoli (Italia) 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Mesut Özil (8), 2-0 Olivier Giroud (15).

Borussia Dortmund (Tyskland) – Marseille (Frankrike) 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Robert Lewandowski (19), 2-0 Marco Reus (52), 3-0 Lewandowski (str. 80).