— Jeg hadde ikke stilt opp hvis jeg ikke trodde at jeg kom til å bli valgt, sier Hansen før kongressen i Bled. Han har en fransk og en finsk konkurrent.

«Bislett-Hansen» hadde for fire år siden lyst til også å bli «Europa-Hansen». Det virket ikke som noe uoppnåelig mål. I 2010 kunngjorde nemlig sveitseren Hansjörg Wirz at han ville trekke seg som EAA-president. Men etter at Hansen hadde kastet seg inn i kampen for å overta, så ombestemte Wirz seg. Han ville ikke gå av likevel!

Hansen bestemte seg likevel for å fortsette kampen for å bli ny president til tross for sveitserens kuvending. Det endte med den sittende presidenten vant 28-22 over utfordrer Hansen –til nordmannens lille overraskelse. Da han gikk og la seg om kvelden, hadde han 28 støttespillere på blokken…

— Jeg har god peiling på hvem som støtter meg. Men det trodde jeg at jeg hadde forrige gang også.

Vil ha forandringer

Hansjörg Wirz har sittet som sjef i hele 16 år. Nå mener Hansen det trengs forandringer.

- Men hvorfor bør kongressen velge deg?

— Les manifestet mitt, svarer Hansen, som i likhet med konkurrentene Jean Gracia fra Frankrike og Antti Pihlakoski fra Finland har fått plass på EAAs nettside til å argumentere for sitt kandidatur.

«Vi vet at verden forandrer seg, og slik idretten ble drevet i det 20. århundre vil ikke være måten å drive den på en bærekraftig finansielt på i dette århundre. De neste fire årene vil bli avgjørende for hvordan friidretten vokser og vil utvikle seg i fremtiden. Vi i europeisk friidrett må være modige og gjøre markante, av og til vanskelige forandringer - ikke bare innenfor våre arrrangementer og på måten vi server våre medlemsland, men også når det gjelder hele vår kultur og hvordan vi driver business», skriver Hansen, som i valgkampen også har opprettet sin egen hjemmeside: www.svein4president.com.

Tror han vinner

På kongressen i Slovenia skal det også velges ny visepresident og 17 councilmedlemmer. EAA består av 50 medlemsland, og alle har én stemme. 69 år gamle Hansen har drevet valgkamp overfor 47 av dem, men har klokelig droppet Frankrike, Monaco og Finland.

— Derfra får jeg ingen stemmer likevel, men jeg har snakket med alle de andre. Jeg har god peiling på hvem som støtter meg, men sikker kan man ikke være før stemmene foreligger, sier Hansen, som har brukt sin fortid som visepresident i EAA, stevnedirektør på Bislett og posisjon som president i Norges Friidrettettsforbund som argument for at han bør velges.

— Det er mye som trengs å forandres i friidretten, fastslår Hansen.

Er «Bislett-Hansen» mannen EAA-kongressen mener kan gjøre det?

Svaret vil foreligge tidlig lørdag formiddag.