— Vi er tre kandidater, og vi la frem vårt kandidatur under innendørs-EM i Praha. Du får spørre andre hvordan jeg kom fra det, men selv synes jeg det gikk greit, forteller president i Norges Friidrettsforbund (NFIF), Svein Arne Hansen.

«Bislett-Hansen» hadde for fire år siden lyst til også å bli «Europa-Hansen». Det virket ikke som noe uoppnåelig mål. I 2010 kunngjorde nemlig sveitseren Hansjörg Wirz at han ville trekke seg som EAA-president. Men etter at Hansen hadde kastet seg inn i kampen for å overta, så ombestemte Wirz seg. Han ville ikke gå av likevel!

Hansen bestemte seg likevel for å fortsette kampen for å bli ny president til tross for sveitserens kuvending. Det endte med den sittende presidenten vant 28-22 over utfordrer Hansen – til nordmannens lille overraskelse. Da han gikk og la seg om kvelden, hadde han 30 støttespillere på blokken…

Tror han har støtte

— Samme kveld som jeg tapte sist kom det folk bort til meg og sa «prøv igjen». Det er det jeg gjør nå. Jeg har loddet stemningen i flere år, og flere støttespillere er kommet til siden sist. Derfor prøver jeg meg igjen.

- Hva vil du gjøre i sjefsstolen?

— Jeg vil stå frem som en leder. Jeg bar vært leder av Bislett-alliansen, president i Euromeeting i åtte år og president i NFIF i 12 år. Jeg har ledererfaring, fastslår Oslo-mannen, som også har vært visepresident i EAA. Da Wirz ble gjenvalgt, besluttet imidlertid Hansen å trekke seg.

Wirz gir seg etter å ha sittet i sjefsstolen i hele 16 år.

Trenger 26 stemmer

Hvem som skal lede Europa-friidretten videre avgjøres på kongressen i Bled 11. april. Frem til den tid skal 69-årige Hansen bruke tid på å drive valgkamp – unntatt i tre stater, Frankrike, Monaco og Finland. Hans motkandidater heter Jean Gracia og Antti Pihlakoski – og kommer fra henholdsvis Frankrike og Finland.

Som forrige gang er det 50 stemmeberettigete. Det vil si at frimerkehandler Hansen trenger 26 stemmer i den avgjørende runden for å vinne valget – bare fire flere enn forrige gang. Det har han tro på, men han tar intet for gitt.

— Det blir tøffe motstandere. Gracia har besøkt samtlige 50 medlemsland. Jeg tror imidlertid det er viktigere å komme til dem etterpå og fortelle hvordan vi kan hjelpe dem enn å drive valgkamp på forhånd, sier inntil videre, bare «Bislett-Hansen», som sågar har opprettet en egen nettside i valgkampens anledning, svein4president.com.

Så er det bare å håpe at Wirz ikke ombestemmer seg en gang til.