-Jeg er veldig glad for at det gikk i boks, at Fløy ville ha meg som trener og Start lot meg gå. Dette er en en utfordring som jeg ser veldig frem mot, sier Andersson til Fædrelandsvennen.

Svensken med spillerbakgrunn i Strømsgodset, Fredrikstad og Odd blant annet har store mål for sin trenerkarriere.

-Dette er et steg i riktig retning. Det er et steg opp i forhold til divisjon, og hovedansvar. Vi ønsket også å bli på Sørlandet med familien. På sikt er målet å bli topptrener i Norge, eller kanskje utenfor Norge også. Men først og fremst er det at jeg skal bli en topptrener via Fløy og at Fløy blir en toppklubb med meg, forteller Andersson.

Takker Start

Han kom til Start før 2014-sesongen som Start 2-trener. I fjor høst tok han over som Bård Borgersens høyre hånd i Start, og var med å redde plassen i eliteserien. Siden har han fungert som Start 2-trener igjen, men har vært klar på at han ønsket å få hovedansvar for et A-lag.

-Jeg har hele tiden ønsket å bli hovedtrener. Jeg er veldig takknemlig for tiden i Start hvor jeg har fått mye ansvar uten press. Jeg har fått utviklet meg i et behagelig tempo, men jeg har savnet at det å vinne kamper og å tape kamper betyr mye. Jeg er en person som legger mye i nettopp det. Når du taper en kamp uten at det betyr så mye fordi spillerne utvikler seg i riktig retning, så savner jeg et A-lag, uttaler Andersson.

Fløy ligger foreløpig sist med fire tap i en serie hvor kun de syv beste lagene overlever på grunn av det nye seriesystemet. Allerede lørdag venter Pors til femte serierunde, så Andersson får ikke mange øktene på å spille inn sitt første Fløy-lag.

-Det blir spennende. Pors vant sist og har en del enkeltspillere, men det er en kamp vi bør vinne. Det hadde vært en veldig bra start, sier 34-åringen med et smil.

-Målet er å klatre

Tommy Taylor og Fløy skilte lag etter 2-3-tapet mot Vindbjart lørdag. Årsaken skal ha vært både dårlig resultater og sykdom i Taylors familie i England.

-Målet er å klatre opp til topp syv, så får vi se hvordan det går. Det blir spennende, og det har ikke gått mange kamper så tabellen betyr ikke så mye ennå. Jeg har fått et veldig fint inntrykk av klubben og personene rundt.

-Hvordan vil du at laget skal spille?

-Først vil jeg se litt mer av spillerne før jeg sier for mye om hvordan vi skal spille fotball, så det ikke vil bli brukt i mot meg siden. Jeg vil se spisskompetanse i spillerne først, men jeg har en klar filosofi på hva jeg ønsker, sier svensken.

-Hvor godt kjenner du til Fløy nå?

-Ikke veldig godt. Jeg har sett litt kamper og kjenner til en del spillere, men jeg skal jobbe hardt. Det blir spennende, sier Andersson.

-Hvordan vil du at Fløy skal se ut etter 2017-sesongen?

-Jeg håper vi spiller i den nye Postnord-ligaen. Det er hovedmålet.

-Riktig mann

Om Morten Halvorsen fortsetter som assistenttrener er ikke avgjort ennå. Han er i Hellas med sin sivile jobb. Fløy er uansett glade for å ha ny trener på plass.

-Etter vi avsluttet forholdet med Tommy Taylor. Vi er glade for at Start ville slippe Mattias. Vi føler vi har fått riktig mann, uten tvil. Han har de høye målene for sin egen trenerkarriere, både gjennom Fløy og videre oppover, så synes vi det er riktig mann. Vi håper han kan ta Fløy noen steg videre, sier Dagfinn Grastveit, leder i seniorstyret.