— Det står ikke på lysten, men det har litt med familiære årsaker å gjøre og litt jobbmessig årsaker. Akkurat nå er det et tidspunkt hvor det ikke er riktig for min del. Men jeg jobber jo i klubben og hjelper til så godt jeg kan, og legger til rette for den som tar over etter hvert, sier Hardarson, som trente Fløy i fem sesonger før han ga seg etter 2014-sesongen, til Fædrelandsvennen.

Han fortsetter i stillingen sin som talentutvikler og trenerkoordinator i Fløy.

Hardarson tar treningene

Lørdag ble det kjent at Tommy Taylor forlater Fløy og reiser hjem til England. Ifølge klubben var det både svake sportslige resultater, og sykdom i familien i hjemlandet som var årsaken til avgangen. Fløy hadde et styremøte i går hvor trenerspørsmålet var i fokus.

— Jeg har god kontakt med styret, med tanke på prosessen og for å legge til rette for en ny trener, men var ikke med på møtet i går. Jeg hadde treningen i går og skal ha treningen i dag, så ser vi hvor langt vi er kommet i morgen. Jeg tar disse treningsøktene nå, så er det beste om den nye treneren er klar så raskt som mulig, sier den tidligere Start-spilleren Hardarson.

Assistenttrener Morten Halvorsen er på tur i Hellas med sin sivile jobb denne uken.

-Flere tar kontakt

— Vi samla styret og ser litt på det vi kan få til fremover. Det blir hektiske dager for å sundere ut det som er mulig å få på plass av trenerteam, vi ønsker å ha en trener på plass i løpet av tirsdag eller onsdag helst. Det er flere som har tatt kontakt med klubben for å bli trenere, uten at jeg vil si navn, men det er flere interessante trenernavn. Vi har også navn på blokka som vi ønsker å sondere ut de nærmeste dagene. Det er både lokale og trenere utenfra, sier Bård Georg Karlsen, sportslig leder i seniorutvalget til Fløy.

-Hvordan type trener ønsker dere?

-Vi ønsker å ha en trener som tar litt plass og er en tydelig figur i klubben. Vi håper å få på plass en som kan bidra både på A-lag og litt ellers i klubben. Vi har fått en fin fotballfritidsordning som Joey har stått i spissen for, det er klart det er veldig ålreit at den nye treneren kan smøre leddene ellers i klubben, sier Karlsen.

Nordlie uaktuell

Tom Nordlie er en trener som ifølge mange går frem som en tydelig figur og som tar plass. Han har tidligere hjulpet Fløy, men er nå ikke en mann klubben ønsker.

— Tom Nordlie er uaktuell for oss. Han har vært inne før i klubben, uten at det kom noe spesielt positive resultater for oss. Det er andre ferdigheter enn det han har vi ser etter, sier Karlsen.

På grunn av serieendringene som trer i kraft neste sesong har Fløy en stor oppgave foran seg med å holde plassen. Øylaget er nødt til å bli blant de syv beste lagene, men ligger foreløpig sist som eneste lag uten poeng. Fløys neste kamp er hjemme mot Pors Grenland til helgen.