Det er Det internasjonale skiforbundet (FIS) som står bak avstemningen som har pågått i kjølvannet av verdenscupavslutningen i Planica. Mandag forelå resultatene, og for det norske laget er det meget hyggelig lesning.

Med i overkant av 50 prosent av de avgitte stemmene er Rune Velta kåret til «Årets stjerneskudd» i hoppbakken. 25-åringen fra Lommedalen toppet en god sesong med VM-gullet i liten bakke i Falun.

— Det er alltid gøy å bli satt pris på. Dette er en fin anerkjennelse å få, sier Velta til NTB.

Nest flest stemmer i samme kategori fikk Johann André Forfang (30 prosent). Han tok gull både individuelt og i lagkonkurransen under junior-VM i Kasakhstan. 19-åringen bokførte i tillegg sin første pallplass i verdenscupen i Vikersund.

Stöckl på topp

I kategorien «Årets trener» ble det soleklar seier til den norske landslagssjefen Alexander Stöckl. Østerrikeren fikk nær 50 prosent av de avgitte stemmene.

Alexander Stöckl vant Årets Trener suverent. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Andremann i avstemningen ble den slovenske landslagssjefen Goran Janus. Han fikk 25 prosent av stemmene.I kåringen av «Årets utøver» gikk seieren til Peter Prevc. Sloveneren, som endte på andreplass i verdenscupen sammenlagt, fikk snaut 30 prosent av stemmene. Verdenscupvinner Severin Freund fra Tyskland fulgte deretter (22 prosent).

Tredjemann ble Anders Fannemel, som satte verdensrekord i skiflyging på hjemmebane i Vikersund med 251,5 meter. Hornindølen fikk nærmere 15 prosent av stemmene.

Rune Velta endte på femteplass i avstemningen. (©NTB)