STORGATA: 251,5 meter er verdensrekorden til Anders Fannemel – satt i Vikersund denne sesongen. Forfang er ikke så verst han heller. Han fløy ned til 225,5 meter i sitt lengste hopp.

– Det er drømmen, så klart, sier Forfang om det å ta verdensrekorden.

Han er usikker på om Vikersund eller Planica er klar for lengder som er særlig lengre enn 251,5 meter.

– Jeg tror bakkene må bli litt større før man tar den verdensrekorden. Det blir hardt å ta den nå. Fannemel hoppet bakken stort sett helt ned, men så klart en gang har jeg veldig lyst til å ta den, sier Forfang.

Allerede en stjerne

iTromsø møter han på kafeen Risø i Tromsø sentrum tirsdag ettermiddag. Etter en lang sesong er det endelig påskeferie hjemme.

I Tyskland, Østerrike og ikke minst Polen er han allerede en stor stjerne, etter 3.-plass i Vikersund og en rekke andre gode plasseringer i hoppsirkuset.

Store deler av mandagen ble brukt til å besvare post fra fansen som har kommet hjem til foreldrene.

– Hva skriver de?

– Det er skrevet på dårlig engelsk hvor glad de er i meg og hvor imponert de er over sesongen, sier Forfang.

GODT MED FRI: Johann Forfang tar seg en spasertur i Storgata hjemme i Tromsø. Etter en glimrende debutsesong i verdenscupsirkuset, er det godt med noen dager fri. Foto: Øyvind Sivertsen

Men det går ikke mange dagene før han begynner å trene seg opp mot neste sesong. I april blir han tatt ut på elitelandslaget, selv om uttaket ennå ikke er offisielt.

«Alle» sier at Forfang er en flyger – inkludert landslagstrener Alexander Stöckl. Forfang mestrer det å fly bedre enn de fleste i hoppsirkuset.

Totalt kom han på 8.-plass i skiflygingscupen denne sesongen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å hoppe langt på ski og har alltid trivdes med å gå opp i bakkestørrelse, sier Forfang.

Vil ta det som er mulig

Kommende sesong er det ikke ski-VM, men skiflygings-VM i Kulm.

– Hva er det ultimate? Verdensrekord, VM-gull eller å vinne Hoppuka?

– Jeg vil helst ikke velge. Jeg vil jo gjerne ta det som er mulig og alt som skriver meg inn i historiebøkene er et mål i seg selv, sier Forfang.

Men:

– Så klart står Hoppuka høyt. Det er en av de hardeste konkurransene som er mulig å vinne, nesten uansett idrett. Verdenscupen sammenlagt er også noe man vil kjempe for i fremtiden og alt av verdensmesterskap og verdensrekord... Jeg trives i skiflyging, fortsetter han.

Som tidligere tør Forfang snakke høyt og åpent om mål og drømmer. Og hvorfor skulle han ikke det? Det internasjonale skiforbundet nominerte han nylig til prisen «Rising Star of the Year», i konkurranse med Rune Velta, Markus Eisenbichler og Roman Koudelka.

Og ennå er han ikke fylt 20 år.