Real Madrid 3-2 Sevilla (e.e.o)

At Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Pepe, Toni Kroos eller for den del Martin Ødegaard ikke var med, vil ingen huske.

Da Daniel Carvajal danset gjennom Sevilla-forsvaret og avgjorde ekstraomgangene med sin 3-2-scoring to minutter før slutt kronet han bare en enorm fotballfest. En fest det trønderske fotballpublikummet sent vil glemme.

Til slutt ble det for tungt for hardtkjempende Sevilla, som etter 92 minutter med fotball så ut til å revansjere Supercupfinalene fra 2014 og 2015. Da dukket Sergio Ramos opp på overtid og stanget inn utlikningen.

Da Timothée Kolodziejczak ble utvist med sitt andre gule kort for å stemple Lucaz Vazquez — en av kampens store spillere - få minutter ut i ekstraomgangene, gikk lufta ut av Europaligavinneren, som dog kjempet heroisk i 27 minutter før de igjen ble stående igjen med lua i hånda.

Men for en kamp det var. Og Sevilla var alt annet enn statister.

Kjedelig åpning på kampen for deres kaptein Vicente Iborra, som fikk knottene til Isco i kneet etter bare fire minutter etter at Mateo Kovacic hadde vippet det spanske stortalentet igjennom. Heldigvis for Iborra, Sevilla og kampen kunne midtbaneankeret fortsette.

Kampens C-moment

Også kampen i seg selv hadde akkurat rukket å få karakteristikken kjedelig da kampuret på storskjermene bikket 20 minutter. Unggutten Marco Asensio ladet skuddfoten fra 25-26 meter, litt skrått fra mål og bøyde skuddet gjennom den høstkalde trondheimslufta og opp i motsatt kryss. En scoring som fikk publikum til å stønne av beundring hver eneste av de tre gangene perlen rullet over storskjermen.

Sevilla kunne kvittert noe senere da de rødkledde rullet opp på venstresiden. Franco Vazguez kom seg ned til dødlinja og i god gammel Rosenborg-ånd hadde Mariano Ferreira lurt seg fri på motsatt stolpe. Uheldigvis for brasilianeren sto ikke avslutningen i stil til angrepet.

Nå var Europa League-vinneren på hugget og rullet opp angrep på angrep. Daniel Carrico viste Lerkendal-publikummet at det er mulig å ha krutt i støvlene selv om man er midtstopper og Francisco Casilla i Real Madrid-buret måtte ut i full strekk for å hindre utlikning etter 28 minutter.

Utlikningen

Fem minutter før pause skulle de tilreisende Sevilla-supporterne få lønn for stemningen de krydet Supercupfinalen med. Luciano Vietto slo inn fra høyre og etterhvert lå ballen perfekt hos Vazguez som banket inn utlikningen for Sevilla.

Målscorer Asensio sentral da Real Madrid kunne tatt ledelsen ni minutter etter hvilen. Etter å ha fått en fin stikker fra Marcelo åpnet 20-åringen vei for Isco på 15 meter, men midtbanespillerens avslutning gikk utenfor via en blokkering.

Lite stjernespekket Real Madrid-lag på besøk, men etter en times spill fant Zidane plass til Karim Benzema som entret banen for årets største sommersignering i Madrid — Alvaro Morata. Benzema luktet på målet etter bare ett minutt, da Isco fat Lucas Vazquez ute på kant. Innlegget traff pannebrasken til franskmannen og gikk ut via en Sevilla-spiller.

Straffespark til Sevilla

Endelig var det stjerner i sikte i Trondheim og trenerbenkene mønstret hvert sitt ess. Zidane satte inn Luka Modric, mens Jorge Sampaoli satte inn Yevhen Konoplyanka for Sevilla. Da tok det virkelig fyr i Trondheim.

Det byttet skulle umiddelbart gi effekt for sistnevnte, som fikk se Konoplyanka ta straffespark bare fire minutter senere. Real Madrid-kaptein Sergio Ramos sin fot la Vitolo i bakken og den serbiske dommeren Milorad Mazic pekte på straffemerket etter to sekunders nøling. Sevillas ukrainske nummer ti nølte ikke, fintet ut keeper og la ballen nede i venstre hjørne. Bare trondheimslufta kunne gjort det kaldere.

Det skulle ta forhåndsfavorittene ti minutter å svare på ledermålet. Carvajal forsøkte i hvert fall å svare da han stakk i bakrom etter en glimrende pasning fra Carlos Casemiro. Fra spiss vinkel hamret han ballen rett på Sergio i Sevilla-målet.

Vamos, Ramos

Nå var det meldt hvit storm på Lerkendal og Mesterligavinnerne rullet opp angrep på angrep rundt Sevilla-feltet, uten at den helt store avslutningen kom.

Sevilla var på vei mot seier, men tapte til slutt. Foto: NTB Scanpix

Ikke før det var spilt 93 minutter under flomlysene på Lerkendal. Da skulle Ramos få sin revansje mot gamleklubben sin. Han skulle ikke skrives hjem som mannen som taklet bort Supercup-trofeet. I stedet sto han der og bukket inn utlikningen da Vazquez slo inn til midtstopperen på åpent mål. Til et enormt brøl jublet Real Madrid-kapteinen for 2-2 og ekstraomganger, slik han sikret forlengelse — og senere trofeet - mot erkerival Atletico Madrid i Mesterligafinalen for to år siden.

Det var en enorm vitamininnsprøytning for hovedstadslaget, som brukte 33 sekunder av første ekstraomgang på å fyre av neste avslutning. Benzema dro seg fri på hjørnet av 16-meteren og banket til med innsiden av foten. En god sjanse, selv om Sergio var godt nede og holdt skuddet til den franske angriperen.

(Krever innlogging)

Rødt kort og Real-jubel

Under to minutter senere fortsatte dramatikken da Sevilla mistet ball på egen halvdel og Benzema fyrte igjen. Det skuddet ble blokkert av Adil Rami, men sekunder senere slo Timothée Kolodziejczak til med en sørgelig stempling på Vazquez. Frisparket fra gyldent innleggshold ble hamret løs på mål fra James Rodriguez. Returen ble feid unna av ligakollegaene fra lenger sør på det spanske kartet.

Real Madrid fortsatte selvfølgelig kjøret og etter 98 minutter med fotball jublet den hvite delen av Lerkendal for en ny Ramos-scoring da kapteinen trodde han styrte inn 3-2 med pannebrasken en ny, god opprulling av Los Galacticos. Dessverre for Real Madrid-kapteinen ble målet annullert for armbruk på Rami — en avgjørelse tidligere eliteseriedommer Per Ivar Staberg støttet på sosiale medier.

"Den lille (armbruken, journ.anm). Som jeg mener er stor nok. Eneste grunnen til at Ramos når frem først." skrev Staberg på Twitter om underkjennelsen av Ramos sin scoring.

Enveispress

Det manglet ikke på sjanser til Real Madrid etter sidebytte i ekstraomgangene heller. Benzema slo et flott innlegg mot Rodriguez som prøvde å styre inn ledermålet, men igjen var Sergio i veien.

Sevilla-keeperen var sterk nå og etter 110 minutter reddet han sine ni heroisk kjempende lagkamerater da han gjorde seg så stor han kunne i duell med Vazguez. Kampens to store spillere alene mot hverandre etter at Rodriguez fant spanjolen foran Sevilla-målet. Den gikk Sergio seirende ut av og Sevilla levde videre.

Real Madrid-spillerne tok en seiersrunde på gressmatta. Foto: Kristian Helgesen

Fem minutter før slutt meldte innbytter Rodriguez seg på igjen da han tok ned et innlegg fra høyre med å bredside ballen mot mål, men det var atter en gang for lite for å overliste Europaligavinnerens sisteskanse.

Seiersmålet måtte liksom komme likevel. Med en mann mer ble det for tungt for Sevilla, som måtte kapitulere etter 118 minutter, da Carvajal danset gjennom hele Trøndelag med ballen. Høyrebacken dro seg gjennom Sevilla-forsvaret som en varm kniv i smør og avsluttet iskaldt fotballfesten med å dunke inn et mål som bør henges opp på Lerkendal stadion til evig tid.

Mer skjedde ikke på Lerkendal og Real Madrid ble tidenes første lag til å feire et europeisk trofé — på Lerkendal stadion.