Trondheim viser seg i hvert fall ikke fra en tilgjort, falsk side når millioner av TV-seere i kveld benker seg for å se det tradisjonelle Supercup-oppgjøret. Kampen mellom forrige sesongs Mesterliga-vinner og Europaliga-vinner. Kampen som på mange måter sparker igang sesongen.

Himmelen åpnet seg fullstendig over Trøndelag i morgentimene tirsdag, men det bekymrer ikke de tilreisende supporterne til Real Madrid og Sevilla

(Krever innlogging)

— Handler om holdninger

— Det handler ikke om vær, det handler om holdningen. Det er bare å kle seg, sier Gabriel fra Mexico. Sammen med Ane fra San Sebastian holdt de stand på Torget i ettermiddag og forsøkte å vise vei for supporterne.

IKKE FIESTA: Det luktet ikke tapas av stemninga på Torvet tirsdag ettermiddag. Foto: Frank Lervik

Dansende med sine barn Sergio og Sara — samt venneparets sønn Alberto - danset Vicente fra Madrid rundt på Torvet under paraplyen sin. Familien bestemte seg for å ta en lang ferie i Norge da Real Madrid slo byrival Atletico på straffekonk i vårens Mesterligafinale i Milano, og dermed kvalifiserte seg til tirsdagens Supercup i Trondheim.

— Vi har hatt ti fine dager i Norge. Først kom vi til Bergen, så har vi reist langs kysten og opp hit, sier Vicente og fortsetter:

Tror Real Madrid vil mislike været

— Dette er faktisk første dagen med dårlig vær. Jeg tror ikke Real Madrid vil like det, flirer han.

ØDEGAARD SELGER: Verken skjerfet i midten eller til høyre har ansikt av spillere fra kveldens kamp. Både Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard er hjemme, men sistnevntes skjerf selger visstnok greit. Foto: Frank Lervik

En annen Real Madrid-supporter hevder også at været ikke har noe å si for hans opplevelse.

— Hvem bryr seg om været når vi kan vinne troféer? spør han.

Bortsett fra et par håndfuller med spanjoler var det lite som tydet på at dette var noe annet enn en hvilken som helst regnværstirsdag i Trondheim. Noen spanske dansere prøvde å steppe frem litt spansk stemning på Torvet, men klarte ikke å få værskremte trøndere til å stoppe.

— Lerkendal? Nei takk!

Mer kaos har det vært rundt Lerkendal stadion, der sperringene har skapt køer rundt hele stadionområdet. Klæbuvegen som passerer stadions vestlige side var helt stengt.

SLIPPER INGEN GJENNOM: Ikke engang busser går som normalt forbi Lerkendal stadion. Foto: Frank Lervik

Det skremmer selv taxisjåførene skal vi tro sjåføren som tok Adresseavisen til Midtbyen.

— Når sjåførene får beskjed om at det er henting på Lerkendal... Nei takk! Det er kaos her, flirer han.