Ifølge TV 2fikk IAM-proffen Vegard Stake Laengen beskjed rett før han skulle sette seg på flyet tirsdag om at han ikke behøvde å dra. Flyplassen i Brussel er for tiden stengt etter at det gikk av to eksplosjoner tirsdag morgen.

Stake Laengen skulle deltatt i rittet Dwars door Vlaanderen. Det er foreløpig usikkert om rittet, som er terminfestet til onsdag, blir syklet som planlagt.

Vegard Breen, proff i Fortuneo-Vital Consepts skal etter planen også være med i rittet.

I en sms til Aftenposten skriver Breen at han er på vei til Paris og at han skal møte laget i Lille.

— Ingen endringer foreløpig

Katjusja-proffene Alexander Kristoff og Sven-Erik Bystrøm skal fredag etter planen sykle E3 Harelbeke. Bystrøm, som er i Oslo tirsdag, sier til Aftenposten at han foreløpig ikke har fått beskjed om at noe er endret for ham og Kristoff.

— Etter planen skal vi reise torsdag, og enn så lenge følger vi den planen.

- Du har brukt Zaventem-flyplassen mange ganger. Har du tenkt at det er mulighet for terror der?

— Jeg har jo tenkt tanken, men man kan ikke gå rundt og være redd. Man må leve normalt og ta de kollektive reisemåtene som finnes. Men det som har skjedd i dag er skremmende, sier Bystrøm.

Tre landslag

Norges Cykleforbund skal ha ned tre landslag til sykkelrittet Gent-Wevelgem som arrangeres søndag.

— Vi skal ha ned både et U23-lag, samt lag for junior gtter og junior jenter. Enn så lenge avventer vi situasjonen. Meningen er at vi skal dra torsdag og fredag, forklarer landslagssjef Stig Kristiansen i NCF.

Han sier at det å skulle ha ansvaret for andres barn tynger når slike ting skjer.

— Jeg har tenkt på dette nå på morgenen. Vi må ta en vurdering når ting har roet seg litt ned. Men med tanke på hva som skjedde med meg selv for ikke lenge siden, så er jo sykkelløp likte viktig. Det er jo ikke slik at man på død og liv må sykle disse rittene. Sport er viktig, men ikke så viktig, sier Kristiansen.

Han var involvert i en bilulykke under VM i Spania for halvannet år siden der tre mennesker ble hardt skadet.

For 11 måneder siden ble sykkelrittet «Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt» avlyst på grunn av at tysk politi hadde avslørt terrorplaner mot rittet.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og sjekk om du er enig med gjengen i hvordan de oppsummerer den norske vintersesongen: