Gunn-Rita Dahle Flesjå (42) var sjanseløs i kampen om medaljene under VM i terrengsykkel i Andorra. Den norske veteranen ble nummer fire, mens vinneren ble historisk.

Seieren gikk til franske Pauline Ferrand-Prevot, som var helt suveren, og aldri truet på den siste runden.

Irina Kalentjeva fra Russland tok sølvet, mens ukrainske Jana Belomojina syklet inn til bronse.

Dahle Flesjå fikk en dårlig start på løpet og klarte aldri å hente seg inn. Hun var med i kampen om medalje, men mot slutten måtte hun gi slipp på de foran.

– Gunn-Rita gjorde jo et bra løp, men til slutt ble det noen sekunder opp til medaljene. Hun sier jo selv at oppladningen med matforgiftningene ikke var optimal, men at hun følte seg bra.Hun fikk nokut det hun var god for i dag, sier sportssjef Hans Falk fra Andorra til forbundets nettside.

Historisk

Ferrand-Prevot ble lørdag den første kvinnelige syklisten til å være regjerende mester i landeveissykling og sykkelcross, i tillegg til terrengsykling.

– Jeg var lei av at alle snakket om at jeg kunne ta trippelen hele tiden. Det er ikke det at jeg ikke bryr meg om hva andre tenker, men jeg gjør ting for min egen del, sa Ferrand-Prevot tidligere i år, og ifølgeL'equipesatser hun på holde på titlene framover.

– Jeg må holde meg fokusert og forsvare landeveistittelen min i Richmond senere i september, og jeg må forberede meg til OL.

Den franske 23-åringen går nå for å vinne både terreng— og landeveissykling under OL i 2016. (©NTB)