Klas Ingesson slutter som trener for Allsvenskan-klubben Elfsborg etter sesongen.

– Det er best for alle at jeg trekker meg, sier 46-åringen til Borås Tidning.

Svensken ble rammet av kronisk blodkreft i 2009. I det siste har han slitt med en langvarig forkjølelse.

– Jeg vil så gjerne, men kan ikke bare tenke på meg selv, sier Ingesson.

– Immunforsvaret mitt er ikke som før på grunn av kreftsykdommen, og jeg har fått ordre fra legen om å roe ned. Da blir det slik. Det føles bittert, men skal jeg være med så skal jeg være med for fullt. I år har andre måttet dra lasset, og det holder ikke i lengden, sier den tidligere svenske VM-helten.

Ingesson blir ikke med når Elfsborg møter Åge Hareides Malmö lørdag, men han håper å få med seg de to siste kampene etter det.

Magnus Haglund lanseres som en av de heteste kandidatene til å overta. Den avtroppende Lillestrøm-treneren var ansatt i klubben fra 2004 til 2011. – Magnus pleier å bli koblet til oss, det er naturlig. For øvrig vil jeg ikke kommentere navn, sier Elfsborgs klubbsjef Stefan Andreasson.

Ifølge svenske Aftonbladet er det langt ifra sikkert at Haglund velger å flytte tilbake til Borås. Haglund skal blant annet være ønsket av andre norske klubber, skriver avisen.

– Jeg har meddelt at jeg ikke kommer til å fortsette i Lillestrøm. Vi kommer til å flytte herfra, men hvor og når jeg kommer til å ta en beslutning vet jeg ikke, sier Haglund.