To dager før Celtics ligacupfinale mot Dundee United, slår den skotske tabloidavisen The Scottish Sun opp en sak om kaptein Scott Brown på avisens papirforside.

– Sloknet full i gatene etter besøk på strippeklubb… dager før cupfinalen. BROWN ..AND OUT, skriver avisen.

DÅRLIG NYTT: Celtic-trener Ronny Deila har hatt mye å juble for den siste tiden. Oppslaget til The Scottish Sun om Scott Brown, blir neppe mottatt med jubel på Celtic Park. Foto: Lee Smith, Reuters

Ligacupfinalen er Ronny Deilas første mulighet til å løfte et trofé som Celtic-sjef. Den norske manageren har vært veldig opptatt av kosthold etter at han kom til klubben, og en tur på byen – og tilsynelatende store mengder alkoholholdig drikke – få dager før en så viktig kamp, er neppe forenelig med Deilas lover og regler.

Ris og ros på sosiale medier

På sosiale medier får Scott Brown både slakt og støtte fra Celtic-supporterne.

– Jeg bryr meg ikke om hvor det kommer fra, Scott Brown er en profesjonell fotballspiller og hvis han var min spiller, ville han fått straff, skriver en.

– Forza Scott Brown, skriver en annen.

Som kaptein er Scott Brown naturligvis en av Ronny Deilas viktigste spillere. Så langt denne sesongen har den skotske midtbanespilleren spilt 22 av 27 seriekamper og scoret to mål.

KAPTEIN: Scott Brown er også kaptein på Skottlands landslag. Foto: Ap

Fortsatt sjansen på «the Treble»Celtic røk ut mot Inter i Europa League, men Deila har fortsatt mulighet til å sikre «the Treble» – serie, ligacup og Scottish Cup– noe den tidligere Strømsgodset-treneren har uttalt følgende om:

— Man kan ikke si at det er fiasko hvis vi ikke vinner alle trofeene, det ville vært å legge for mye press på spillerne. Men dette er en stor sjanse til å bli historiske. Spillerne har vært med på mye, vunnet ligaen og Champions League. Men ingen av dem har vunnet «the Treble». Nå har vi sjansen, og da gjelder det å holde oppe konsentrasjonen, sa Deila og la til at han vil bli skuffet hvis Glasgow-laget ikke vinner alle tre trofeene.

Celtic har foreløpig ikke kommet med noen offentlig uttalelse i forbindelse med The Scottish Suns oppslag.