CELTIC — ST. JOHNSTONE 0-1

Etter 4-0-seieren i toppkampen mot Aberdeen sist helg truet Ronny Deilas lag med å fjerne all spenning i gullkampen, men nå lever den videre iallfall en stund. Celtic har «bare» seks poengs luke til Aberdeen.

Anthony Stokes, Gary Mackay-Steven og Stuart Armstrong hadde tidlige sjanser for Celtic, men ballen ville ikke inn. Gjestene fra Perth spilte på seg stadig mer selvtillit, og Swanson fikk drømmetreff på volley fra 25 meter i det 54. minutt.

Alle forsøk på å utligne ble stoppet av Allan Mannus i gjestemålet.

– Dette var ikke bra nok. Hver gang vi møter et skotsk lag er vi favoritt og bør vinne, men i dag manglet vi kampvilje, sa Deila etter kampen, ifølge Celtics Twitter-konto.

– Jeg er skuffet, men vi må slå tilbake i cupen søndag. Vi har et hardt program foran oss, med flere viktige kamper. Dette var et stort tilbakeslag, men vi må bruke dette til noe positivt.

Deilas menn kjemper om tre titler, og nå får serien ligge en stund. Søndag er det bortekamp mot Dundee United i FA-cupens kvartfinale. Samme klubb er motstander i ligacupfinalen en uke senere.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic onsdag. Etter å ha tegnet seg på scoringslisten i tre seriekamper på rad måtte han som alle lagkameratene gå målløs av banen denne gang. (©NTB)