RANHEIM — FOLLO 0-1

RANHEIM (adressa.no): Det gikk mot den fjerde strake uavgjortkampen for Ranheim i sesonginnledningen, men tre minutter før slutt dukket Alexander Ruud Tveter opp og sørget for Ranheims første tap for sesongen.

I det som på mange måter var en merkelig kamp på Ranheim. En dørgende kjedelig åpningshalvdel av 1. omgang, ble avløst av en periode med sjansebonanza det siste kvarteret. Før 2. omgang nesten kan forbigå i stillhet i det målløse oppgjøret på DNB Arena.

Det før Ruud Tveter tvang frem Ranheim-keeper Even Barlis første aksjon i kampen. Men verdalsbyggen strekte seg forgjeves.

Tam åpning

Det var en åpningshalvdel av den første omgangen som bør forbigå i stillhet med tanke på underholdningsfaktorene, da kampbildet bestod av et ballsikkert Follo-lag uten kreativitet på siste tredel. Det mot et Ranheim-lag som var overraskende passive.

Da måtte det en Ranheim-dødball til for å få folk opp av setene i trondheimssola, da Karl Morten Eek burde ha gitt hjemmelaget ledelsen etter 26 minutter. Godt ettertrykk etter et hjørnespark fra Eirik Malmo, ga sparbyggen muligheten fra åtte meter, etter heading fra Robert Stene. Men midtstopper headet over da han var nærmest upresset.

Store muligheter

Det tente Ranheim noe, som løftet spillet høyere i banen. Fine kombinasjoner av duoen Øveraas Olsen-Gjertsen på høyresiden, sendte sistnevnte fri på ved dørlinjen. Høyrevingen fant en umarkert Jo Sondre Aas foran mål.

TAP: Ranheims Jo Sondre Aas endte opp uten mål mot Follo. Foto: Rune Petter Ness

Men mannen, som scoret fem mål på et kvarter i 13-0-seieren over Sandnessjøen i midtuken, traff kun midt på keeper Jonathan Rasheed fra tolv meter.Torgil Gjertsen kom enda nærmere scoring like etter, da Asgeir Snekvik var rask i oppfattelsen på et kort frispark. Gjertsen brukte samme oppskrift som Tobias Mikkelsen for Rosenborg mot Viking da han utfordret backen sin med en venste-høyre finte, men der Mikkelsen hamret ballen i nettet, traff melhusbyggen utsiden av lengste stolpe.

(For) fiks Reginiussen

Fem minutter før pause fikk Mads Reginiussen sjansen. Men mann som står for alle Ranheims mål så langt i sesongen – tre i tallet før denne runden – ble nesten litt for fiks da han prøvde å hælflikke ballen i nettet. Det kort tid etter at samme Reginiussen var nær en heldig scoring da ballen traff ham og en Follo-forsvarer før den gikk like utenfor.

Dermed stillingskrigen fra å være uten kvalifisere sjanser til å være 5-0 i sjansestatistikken på 15 minutter. Men den viktigste statistikken var uten tilføyelser: 0-0 til pause.

Mye ball – lite målsjanser

Ranheim fortsatte å dominere ballinnehavet etter hvilen, uten at de kom til farligheter foran mål. Follo virket svært fornøyde med tingenes tilstand, og fikk relativt enkelt ligge bakpå og kontrollere.

Det var faktisk bortelaget som fikk den første målsjansen i 2. omgang – og til gjengjeld av det store slaget. For et Ranheim-forsvar som ikke hadde mye å gjøre ble tatt passive med en langpasning i bakrom til innbytter Øystein Vestvatn. Follo-spissen kom alene med Even Barli – som ikke hadde vært borti ballen i den andre omgangen, men i samarbeid med Jørgen Øveraas Olsen klarte Ranheim-keeperen å hindre Follo-spilleren i å få til en skikkelig avslutning.

Drømmetreff

Men det var kanskje et lite tegn på hva som skulle komme. For tre minutter før slutt kom det som skulle bli den avgjørende scoringen – til bortelaget.

FORTVILELSE: Ranheim-spillerne må innse at Follo stakk av med alle poengene søndag. Foto: Rune Petter Ness

Alexander Ruud Tveter fikk ballen på 25 meter og lot seg ikke be to ganger. Med en presis venstrefot gikk ballen som et prosjektil opp mot krysset. Even Barli fikk fingertuppene på ballen, men klarte ikke annet enn å flukte ballen videre i nettet.Mads Reginiussen fikk sjansen til å utligne på overtid, men skuddet fra tolv meter gikk utenfor.

Dermed endte det 0-1 på Ranheim.