TRONDHEIM/SANDNESSJØEN (adressa.no): Mange trodde Rosenborg kom til å bli det mestscorende trønderlaget i cupens tredje runde. Men der storebror skuffet oddstippere med 3-0 i Vuku, slo Ranheim til med kalassifre i Nordland.

For etter at Kristian Rømo Skille ga gjestene ledelsen etter ti minutter under vanskelige forhold i snøyføyka i Sandnessjøen, så Ranheim seg aldri tilbake.

5-0 til pause ble til meget pene 13-0 til slutt. Det etter at 1. divisjonslaget scoret sju mål på femten sluttminutter, deriblant fem mål på 15 minutter av Jo Sondre Aas.

Lett

Det kom de, de så, de vant. Etter en kronglete tur med både tog og buss, ble kampen alt annet enn humpete for Ranheim mot 3. divisjonslaget fra havgapet. 13-0, seks forskjellige målscorer, og viktigst av alt: Ranheim fikk i gang angrepsduoen Robert Stene og Jo Sondre Aas, som herjet for klubben de første sesongene i 1. divisjon. Etter 48minutter så førstnevnte seg fornøyd etter å ha scoret hattrick, før Aas satte inn fem baller i nettet mellom det 73. og 88. minuttet.

Det ble ekstra viktig etter at midtbaneterrieren Mads Reginiussen sto med alle tre Ranheim-scoringene på tre seriekamper til nå i sesongen.

— Det viktigste er selvfølgelig at vi gikk videre, men det var et poeng for oss å få i gang de som skal score målene. Det er godt å se at frontleddet kommer i gang med å produsere i form av mål og assist. Men det var ikke bare Robert og Jo Sondre som sto frem, det var flere som meldte seg på. Det er veldig gledelig, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien til adressa.no.

Tar nattoget

Som søndag kveld reiser med buss til Mosjøen, før nattoget tar ham og laget videre til Trondheim. Vel vitende om at Ranheim tar med seg selvtillit inn mot Follo-kampen førstkommende søndag.

— Det er viktig for oss å vinne kamper, det er ikke noe vi har vært bortskjemte med. Det var veldig godt å se måten vi gjennomførte kampen på en god og konsentrert måte. Vi var veldig dyktige på siste tredel og scoret mange forskjellige typer mål. Det er godt å ta med seg når vi ruller inn i Trondheim i morgen tidlig, sier Nordsteien.

Byåsen vant lokalderbyet

Men det var ikke bare Ranheim, Rosenborg og Vuku som var i aksjon blant trønderlagene i cupens 1. runde onsdag kveld. På Byåsen var det lokaloppgjør da lillebror fra Havstad tok den korte turen til Dalgård. Tidligere Sverresborg-spiller Martin Grong Risan satte inn 1-0 etter 52 minutter mot gamle lagkamerater, men Torben Bekken utlignet ti minutter senere. Prince Kala og Sindre Ohrstrand sørget likevel for at storebror fortsatt er størst, og Byåsen vant 3-1 til slutt.

I de andre kampene vant Strindheim 3-0 på Tynset, blant annet etter frisparkmål og assist av tidligere Ranheim-spiller Daniel Krogstad. Nedzad Sisic ble matchvinner for Stjørdals Blink mot Nardo, mens Røddes Georg Flatgård scoret kampens eneste mål da hjemmelaget slo NTNUI.

Utvalgt fakta 1. runde i Norgesmesterskapet:

Sandnessjøen – Ranheim 0-13 (0-5)

Mål: 0-1 Kristian Rømo Skille (11. min), 0-2 Asgeir Snekvik (str., 14. min), 0-3 Robert Stene (27. min), 0-4 Are Tronseth (44. min), 0-5 Stene (45.+1 min), 0-6 Stene (48. min), 0-7 Jo Sondre Aas (73. min), 0-8 Aas (74. min), 0-9 Aas (81. min), 0-10 Torgil Gjertsen (83. min), 0-11 Aas (85. min), 0-12 Rømo Skille (86. Min), 0-13 Aas (88. Min)

Nardo – Stjørdals Blink 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Nedzad Sisic (str, 39. min)

Tynset – Strindheim 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Daniel Krogstad (8. min), 0-2 Joachim Andersen (55. min), 0-3 Jeffter Osafo (63. min)

Rødde – NTNUI 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Georg Flatgård (75. min)

Byåsen – Sverresborg 3-1 (0-0)

Mål: 1-0 Martin Grong Risan (52. min), 1-1 Torben S. Bekken (62. min) , 2-1 Prince Kala (70. min), 3-1 Sindre Ohrstrand (81. Min)

Surnadal – Kristiansund 0-5 (0-3)

Mål: 0-1 Stein Todalshaug (24. min), 0-2 Daniel Berg (26. min), 0-3 Berg (45. min), 0-4 Aliou Coly (86. min), 0-5 Berg (90. min)