Spanske fotballag har vært i front av utviklingen rundt fysisk trening innen fotballen de siste årene. Real Madrid er blant lagene der spillernes fysikk er på et veldig høyt nivå.

Nå avslører den Madrid-baserte avisen AS mer om akkurat hvordan klubbens superstjerner ligger an med treningen.

Avisen mener å vite at trenerteamet kjørte lagets spillere gjennom en knallhard fysisk test fredag 12. august — tre dager etter at de beseiret Sevilla i supercupfinalen i Trondheim.

VI BESØKTE STEDET DER ØDEGAARD SKAL FORTSETTE KARRIÈREN : - Uedegard, qui?

Ingen klarte å slå waliseren Gareth Bale i testen, ifølge AS, som hyller waliseren som et «fysisk vidunder». Bale skal ha nådd nivå 14 på testen, som bestod av alt fra kondisjonstester til blodprøver.

Bales imponerende fysiske nivå er velkjent. Det vil imidlertid kanskje overraske enkelte Real Madrid-fans at to spillere fra klubbens B-lag klarte å matche waliserens nivå på testen.

Både Álvaro Tejero (20) og Martin Ødegaard (17) nådde nemlig også opp til nivå 14. Det overrasker trolig i fotballkretser i Madrid. AS beskriver det som «merkelig» at to B-lagsspillere leverte høyere tall enn hele A-laget, bortsett fra Bale.

Les vår Ødegaard-dokumentar:

Beep-test

Testen har blitt holdt hemmelig av Real Madrid. Det stod ingenting om treningsøkten på klubbens hjemmeside, hvilket det pleier å gjøre ved vanlige økter.

Flere spillere gikk glipp av testen grunnet skader, deriblant Cristiano Ronaldo og Karim Benzema.

Gareth Bale slo alle de andre A-lagsspillerne i Real Madrid på fysisk test, ifølge AS. Her sitter Bale på gresset under Champions League-finalen mot Atlético Madrid. Foto: REUTERS

Det var Antonio Pintus, den fysiske treneren som ble hentet fra Lyon i sommer, som ledet testingen.Hovedtrener Zinedine Zidane skal imidlertid også være en stor tilhenger av slike tester.

En del av testen skal ha vært en såkalt beep-test. Det er en kondisjonsøvelse der spillerne må løpe gradvis raskere og raskere, i takt med pipelyder fra et apparat.

Trente fem timer daglig som 15-åring

Ødegaard var én av seks B-lagsspillere som deltok på testøkten. Det er oppsiktsvekkende at nordmannen hevder seg såpass godt blant fotballspillere på det aller, aller øverste nivået, men det har lenge vært kjent at stortalentet fra Drammen ikke akkurat slurver med treningen.

I juli 2015 ble det også hevdet at Ødegaard skal ha slått Gareth Bale og de andre Real Madrid-stjernene i en fysisk test.

Da Ødegaard var med på sin første landslagssamling i Stavanger sommeren 2014, kom det frem at han allerede da trente mellom fem og seks timer om dagen.

— Alt jeg gjør dreier seg om fotball, sa 15 år gamle Ødegaard til Stavanger Aftenblad da.

Det meste tyder på at nordmannen har fortsatt den tankegangen etter overgangen til spansk fotball. Nå gjenstår det å se om den fysiske superformen vil være nok til å hevde seg i fransk fotball denne sesongen.

Ødegaard er nemlig etter alle solemerker på vei til Ligue 1-klubben Rennes, i en låneavtale. Den endelige bekreftelsen fra Real Madrid og Rennes uteblir imidlertid stadig.