Defoe overlistet Thomas Myhre med et skudd etter 14 minutter. Skuddet gikk via Luke Young, opp i tverrliggeren og ned i mål.

Dermed var Tottenham på vei til å sikre seg en viktig seier i kampen om å kome blant de fire beste i Premier League, som får sjansen til å spille mesterliga neste sesong.

Økte ledelsen

Spurs var sugne på å vise seg som et topplag etter skuffende resultater i det siste, og økte ledelsen fire minutter før pause.

Robbie Keane sendte fram en god pasning mot en Jermaine Jenas på løp, Chris Powell rotet det til, og Jenas kunne dundre ballen i nettet fra 16 meter. Myhre var nok en gang sjanseløs.

45 sekunder ut i 2. omgang slo Defoe til igjen. På en pasning framover var han raskest på ballen, og kunne vippe ballen fint forbi Myhre og i nettet.

Myhre kan ikke klandres

Kampen var på vei til å dø hen da Charlton-innbytter Jerome Thomas etter 70 spilte minutter fikk fulltreff fra 16 meter, og reduserte til 3-1. Men det holdt ikke til poeng for Charlton. Thomas Myhre stor hele kampen for Alan Curbishleys gutter, og kunne ikke klandres for noen av målene.

PS: Forrige gang Tottenham slo Charlton hjemme på White Hart Lane i ligaen var i 1990. Seieren den gang var på 3-0.