VIFs Daniela Schwarz og Røas Kirvil Schau Odden bor sammen. Etter byderbyet var det kun én av de to som hadde noe å smile av. VIFs Daniela Schwarz og Røas Kirvil Schau Odden bor sammen. Etter byderbyet var det kun én av de to som hadde noe å smile av. Foto: Pernille Ingebrigtsen

- Da vi takket for kampen, kom det et smil jeg ikke liker

For én Vålerenga-spiller var det ekstra tungt å dra hjem etter å ha tapt for Røa.

Vålerenga-Røa 0-1

VALLHALL: Vålerengas Daniela Schwarz bor nemlig sammen med fienden – Røas keeper Kirvil Schau Odden. Og etter å ha tapt kampen om å være best i byen, gledet hun seg ikke til å dra hjem.

— Det blir ikke hyggelig. Da vi takket for kampen kom det et smil som jeg ikke liker, sier en skuffet Schwarz.

— Hun blir vel værende på rommet sitt i kveld, sier Odden med et stort smil.

Keeperen ble sittende på benken hele kampen, men kan likevel dra hjem og glede seg over full pott for Røa etter to kamper.

— Vi spiller en dårlig førsteomgang og slipper inn et mål som vi ikke skal. Så styrer vi andreomgang og fortjener egentlig en scoring, men sånn er fotballen, oppsummerer Schwarz.

VIF-herrene på tribunen

Det var duket for et skikkelig byderby i Vallhall tirsdag kveld da øst møtte vest i Oslo. Vålerenga-damene tok imot Røa – med idrettsbyråd Guri Melby og herrelagets Niklas Gunnarsson og Daniel Fredheim Holm blant tilskuerne.

VIF-jentene hadde spådd seier på forskudd, men måtte gå skuffet av banen etter at Marita Holmen Iversen sikret seier til Oslo vest med sin scoring tidlig i førsteomgang.

VIF-kaptein Tina Wulf var svært skuffet etter tapet for Røa. Foto: Pernille Ingebrigtsen

— Nå er jeg så skuffet! Igjen kommer vi ikke i gang fra starten av og henger etter hele tiden, sier Vålerenga-kaptein Tina Wulf.Vålerenga imponerte i oppkjøringen til sesongen, men har ikke fått det til i seriestarten.

— Jeg vet ikke om vi heller skulle hatt en dårlig vinter - at vi nå tror at det her er for lett. Jeg tipper det ser litt sånn ut, og vi er ikke der vi skal være. Vi hever oss i andreomgang, men vi klarer ikke å score mål, og det er surt, sier Wulf.

Null poeng

Røa startet kampen best og tok ledelsen fortjent, før Vålerenga kom mer og mer med. Deretter var det en jevn kamp om å være best i byen. Hjemmelaget presset gjestene skikkelig mot slutten av oppgjøret, og Vålerengas 18 år gamle stortalent Johanne Fridlund klinket ballen i tverrliggeren.

Nærmere kom ikke de blåkledde, som nå står med null poeng etter to seriekamper.

— Det var fantastisk å vinne mot Vålerenga! En skikkelig lagseier. I år blir vi gode, sier målscorer Iversen.

Vis fakta ↓
2. runde i Toppserien