Mange Brann-supportere ble bekymret da Jonas Grønner mandag bekreftet at han mister kvaliken mot Mjøndalen med skade. Med Vadim Demidov, Markus Jonsson og Azar Karadas på skadelisten fra før, tydet mye på at Rikard Norling ville få et tynt utvalg av midtstoppere i søndagens skjebnekamp.

Slipper juniorene løs

I begynnelsen av uken var Daniel Mojsov og Erlend Hanstveit de to eneste skadefrie midtstopperne fra seniortroppen. Også Birkir Sævarsson kan være en mulig løsning i hjertet av forsvaret.

To andre alternativer til de tre midtstopperplassene i Brann-laget, er juniorene Fredrik Heggland og Fredrik Pallesen Knutsen. De er på Østlandet for å spille finale i junior-NM. Men selv om det er tynt med muligheter i Brann-forsvaret, vil de ikke spares til seniorlagets kamp søndag.

— Vi har en situasjon hvor vi har råd til at de spiller den kampen. De spiller i dag, så ser vi hvordan situasjonen blir med våre, sier Rikard Norling.

Uttalelsen, og valget om å la ungguttene spille NM-finalen under 48 timer før kampen mot Mjøndalen, kan vanskelig tolkes annerledes enn at svensken har nok midtstoppere velge blant i seniortroppen. På fredagens trening var Markus Jonsson og Azar Karadas i full trening.

Karadas: - Føler jeg er klar

I serieavslutningen mot Haugesund for snaue to uker siden, hinket Jonsson av banen etter en drøy time. Svensken virket frisk under fredagens trening.

— Det kjennes helt ok. Jeg håper jo jeg rekker kampen, men det er vanskelig å svare på. Det kan føles bra nå, og så kan det være ett rykk, så er det kjørt. Men det er klart jeg er veldig mye mer positiv enn jeg var i starten av uken, sier Jonsson.

Før han ble byttet ut med skade i Sogndal-kampen for tre uker siden, hadde Azar Karadas spilt de tre siste Brann-kampene på topp. Men han kan også vurderes som et stopperalternativ.

- Er du i rute til Mjøndalen-kampen?

— Ja. Det er det som har vært planen med opplegget vi har og jeg kjenner meg i bra slag, så vi er i rute. Det har kjentes veldig bra ut de siste dagene på trening og spesielt i dag, sier Karadas.

Rikard Norling mener det er for tidlig å si om duoen er klare til dyst søndag.

— Vi får se hvordan det blir med Markus og Azar. Det vet vi ikke før matchdag. De har tatt et steg frem, så er spørsmålet hvordan de reagerer i morgen, sier svensken.