Klepp Medkila 4-1 (2-1)

Med bare 14 mål på ni kamper er det klart at Klepp har mye å gå på foran mål. Men to storseiere de to siste hjemmekampene har virkelig vært med å pynte på målstatistikken. Først ble Urædd slått 6-1 og så Medkila 4-1 søndag. Likevel skulle kaptein, Gry Tofte Ims, ønsket at laget scoret enda flere mål.

– Vi kunne nok hatt bedre uttelling, også i dag. Vi hadde nok av sjanser i første omgang og en del også i andre omgang. men når vi vinner og scorer fire mål må vi være fornøyde. Vi får ikke mer enn tre poeng uansett, sier hun.

Mot Medkila tok det fem minutter før Susanne Vistnes noe heldig fikk inn Klepps første mål etter flott spill. To minutter senere kvitterte Medkila, men så var det sjansebonanza fra Klepps side. Line Krogedal Smørsgård var gjennom alene med keeper to ganger. Den ene gangen gikk skuddet i nettveggen, i neste slo hun inn til Marie Bakke og Susanne Vistnes, men ingen av dem klarte å stokke beina nok til å sette ballen i mål.

LES OGSÅ:

— Grei sesongstart

Videre kom Bakke gjennom alene med keeper, men traff bare stanga. Så skulle endelig Klepp få uttelling da Smørsgård la ut til Ims som dundret ballen i mål til ledelse før pause.

– Jeg har hatt flere assister i år enn scoringer, så det var godt å få en scoring. Line lovet meg også før kampen at hun skulle gi meg en god ball, så da den kom måtte jeg jo bare sette ballen i mål, sier Ims.

I andre omgang holdt Klepp unna for Medkila og fikk også inn to nye scoringer. Smørsgård fikk omsider ballen i mål, mens Vistnes scoret hennes andre for dagen. Med tre poeng i lomma kunne Klepp kontrollere kampen inn og hoppet samtidig fra 9. til 5. plass på tabellen.

– Med unntak av de to-tre beste lagene på topp ser vi at det er så jevnt at alle kan slå alle. Så jeg synes vi har hatt en grei sesong så langt og er brukbart fornøyd, sier Ims om sesongen.

Vil tilbake på landslaget

Laget tapte de to første kampene før de begynte å plukke poeng jevnt og trutt. Bare ett stortap mot LSK ødelegger for en ellers ok åpning på sesongen.

– Vi var klare på at det ville bli en tøff åpning, men likevel spilte vi ganske bra foruten at vi ikke klarte score mål. Men vi hadde roen vi trengte i spillet og visste det ville komme, så vi holdt motet oppe og kjørte på.

Ims har vært den trygge bautaen på midtbanen for Klepp de siste sesongene, og godt spill på klubblag har også gitt henne en ganske trygg plass på landslaget. Men foran forrige samling med Norge ble hun utelatt fra troppen. Nå håper hun å prestere såpass godt for Klepp at Roger Finjord ikke har noe annet valg enn å ta henne med neste gang.

– Jeg er litt der at jeg vil spille og ha det kjekt, uansett om det er på trening eller i kamp. Jeg vil prestere og vise at jeg er en god fotballspiller, likevel er dte jo klart at jeg vil være med på landslaget. Men jeg kan ikke gjøre noe mer enn å spille på mitt beste, så får Roger ta ut de han mener er best.