Tyrkia-Kroatia 0-1

Gruppe D er tippet av mange å bli veldig jevn, og kun seier var godt nok for Kroatia og Tyrkia da de møttes på Paris St. Germains hjemmebane søndag.

Vedran Corluka og Kroatia viste, bokstavelig talt, at de bokstavelig talt ville blø for drakta. Med en stopper som herjet i hodeduellene med bandasje rundt hodet etter å ha blitt albuet av Cenk Tosun bakerst på banen, viste Luka Modric hvordan det skal gjøres foran det andre målet.

SISTE:

30-åringen timet en klarering fra Tyrkia-forsvaret perfekt, og på helvolley fra 25 meter ble midtbanespilleren matchvinner på vakkert vis i 1-0-seieren over Tyrkia.

Albuet til blods

Begge lag gikk ut i høyt tempo på Parc des Princes, men det tok 29 minutter før Tyrkia fikk kampens første sjanse. Gökhan Gonul fant Cenk Tosun foran mål, men keeper Danijel Subasic reddet på streken.

Tyrkia-spissen ble tydelig oppildnet av bommen og tok ut aggresjonen på Vedran Corluka. Kroaten fikk en albue i hodet og måtte spille resten av kampen med en bandasje rundt hodet etter den blodige duellen.

Like før pause viste Kroatias største stjerne hvorfor han er nettopp det. Real Madrid-spilleren Luka Modric banket til på helvolley fra drøye 25 meter etter en klaring fra Tyrkia-forsvaret. Ballen duppet fint ned forbi Volkan Babacan til 1-0.

Veteranen Darijo Srna ville ikke være noe dårligere etter 51 minutter. Men frisparkforsøket fra 20 meter gikk i tverrliggeren og ut.

Kroatia styrte

Kroatia fortsatte å skape sjanser etter innlegg fra kantene. Først var Marcelo Brozovic millimeter fra å legge på til 2-0, før det smalt i tverrliggeren for andre gang etter en Ivan Perisic-heading.

Vedran Corluka måtte ut for å lappes sammen for andre gang etter 73 minutter, men heldigvis for kroatene skapte ikke tyrkerne noe i stopperens fravær, ei heller resten av kampen. Dermed tok Kroatia en viktig 1-0 seier mot Tyrkia på vei mot avansement fra Gruppe D. Mandag møtes Spania og Tsjekkia. (©NTB)