Etter å ha slitt med å finne nettmaskene i over 80 minutter fikk Liverpool straffe. Innbytteren Mario Balotelli rappet til seg ballen for å ta straffen. Før han kunne skyte måtte han avvise protester fra flere lagkamerater som påpekte at det slett ikke var hans oppgave å ta straffesparket.

Særlig var Daniel Sturridge og Henderson selv iherdige, men til sist måtte de gi seg. Balotelli var urokkelig, og han scoret sikkert etter å ha fintet målvakten i motsatt hjørne.

Få sjanser

Liverpool satte gjestene under et sterkt press innledningsvis i kampen, men kom aldri til de helt store målsjansene i den første omgangen. Etter hvert falt kampen i intensitet. Det skjedde lite før Alberto Morenos suser fra nærmere 40 meter fem minutter før hvilen. En god Besiktas-målvakt Cenk Gönen fikk slått ballen over.

Annen omgang startet som den første, med at vertene gikk ut i hundre. Nå var laget faktisk veldig nær scoring da Adam Lallana skjøt over fra kort hold.

Etter en drøy times spilles spill fikk urokråka Balotelli sjansen. Det ble automatisk litt mer tynge i Liverpool-angrepet.

Slaven Bilic' menn hadde nok håpet på et bortemål til returkampen i Istanbul om en uke, men kampen om avansement er fortsatt ganske åpen.

Tottenham i trøbbel

Tidligere torsdag sikret Liverpools byrival Everton så godt som plassen i neste runde med 4-1 borte mot Young Boys etter tre mål av Romelu Lukaku.

Verre ser det ut for Englands tredje deltaker Tottenham, som spilte 1-1 hjemme mot Fiorentina i London.

Roberto Soldado ga hjemmelaget ledelsen, men José María Basanta utlignet før pause. Tottenham kom ikke nærmere et vinnermål enn Nacer Chadlis skudd i undersiden av tverrliggeren.