Lukaku scoret tre ganger, og det engelske eliteserielaget kunne juble for storseier på bortebane selv om laget måtte spille den siste halvtimen med ti mann etter at John Stones laget straffe og ble utvist.

– Han er den komplette spissen, og han er bare 21 år gammel. Folk har en tendens til å glemme det, sa Everton-manager Roberto Martínez, som igjen så sine spillere spare sitt beste til europaligaen.

– I dag så vi hva han kan foran mål, og han kommer til å avslutte sesongen virkelig bra.

Guillaume Hoarau ga hjemmelaget en tidlig ledelse, men han traff ikke mål da han kunne skapt ny spenning med et straffespark etter selv å ha blitt felt av Stones.

Herjet

Hjemmelaget tok ledelsen før det var spilt ti minutter, men Lukaku herjet med hjemmeforsvaret helt fra start og brukte ikke lang tid på å utligne. Han nikket inn Gareth Barrys innlegg i det 24. minutt.

Tre minutter senere scoret Séamus Coleman ledermålet på pasning fra Steven Naismith. Young Boys ropte forgjeves på offside.

Det gjorde vertene også da Lukaku gjorde 3-1 seks minutter før pause. Igjen sto Barry for innlegget.

Blidere ble ikke Young Boys-spillerne da Lukaku scoret sitt tredje et snaut kvarter ut i annen omgang. James McCarthy lå nede, og hjemmespillerne trodde Everton ville spille ballen ut. I stedet angrep gjestene, og Lukaku ble spilt gjennom av Barkley før han fastsatte resultatet.

Sterke borte

Everton er ikke alene om å ha tatt et sjumilssteg mot åttedelsfinale. Napoli vant hele 4-0 borte mot Trabzonspor i Tyrkia etter scoringer av Henrique, Gonzalo Higuaín og Manolo Gabbiadini den første halvtimen. Duvan Zapata fastsatte resultatet på overtid.

Brugge vant 3-1 borte mot danske AaB og er også på vei videre. Obbi Oulare, Lior Rafaelov og et selvmål av Kenneth Petersen ordnet tre måls ledelse for den belgiske klubben før Nicklas Helenius reduserte på straffespark.

Zenit St. Petersburg tok også en sterk borteseier da PSV Eindhoven ble slått 1-0 i Nederland. Brasilianske Hulk scoret målet.

Ingen av de åtte sene kampene torsdag endte med borteseier, men Dinamo Kiev falt på eget grep. Laget ledet 1-0 i Guingamp da laget pådro seg to røde kort i slutten av første omgang. Mot ni mann vendte det franske hjemmelaget til 2-1-seier.

Inter holdt på å vinne borte over Celtic, men Ronny Deilas lag utlignet til 3-3 på overtid. (©NTB)

FAKTA EUROPALIGAEN TORSDAG

Ajax (Nederland) – Legia Warszawa (Polen) 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Arkadiusz Milik (35).

46.761 tilskuere.

Anderlecht (Belgia) – Dinamo Moskva (Russland) 0-0

Rødt kort: Alexander Büttner (75), Dinamo Moskva.

Celtic (Skottland) – Inter (Italia) 3-3 (2-3)

Mål: 0-1 Xherdan Shaqiri (5), 0-2 Rodrigo Palacio (13), 1-2 Stuart Armstrong (24), 2-2 Hugo Campagnaro (selvmål 26), 2-3 Palacio (45), 3-3 John Guidetti (90).

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic.

Dnipro (Ukraina) – Olympiakos (Hellas) 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Jaba Kankava (50), 2-0 Ruslan Rotan (54).

5837 tilskuere i Kiev.

Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Olympiakos.

Guingamp (Frankrike) – Dinamo Kiev (Ukraina) 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Miguel Veloso (19), 1-1 Claudio Beauvue (72), 2-1 Moustapha Diallo (75).

Rødt kort: Andrej Jarmolenko (39), Younes Belhanda (45), Dinamo Kiev.

Liverpool (England) – Besiktas (Tyrkia) 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Mario Balotelli (str. 85).

PSV Eindhoven (Nederland) – Zenit St. Petersburg (Russland) 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Hulk (64).

22.000 tilskuere.

Roma (Italia) – Feyenoord (Nederland) 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Gervinho (22), 1-1 Colin Kazim Richards (55).

29.292 tilskuere.

Sevilla (Spania) – Borussia Mönchengladbach (Tyskland) 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Vicente Iborra (70).

25.000 tilskuere.

Håvard Nordtveit var ubenyttet reserve for Borussia Mönchengladbach.

Torino (Italia) – Athletic Bilbao (Spania) 2-2 (2-1)

Mål: 0-1 Iñaki Williams (9), 1-1 Maxi López (18), 2-1 López (42), 2-2 Carlos Gurpegi (73).

25.725 tilskuere.

Tottenham (England) – Fiorentina (Italia) 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Roberto Soldado (6), 1-1 José Marie Basanta (36).

Trabzonspor (Tyrkia) – Napoli (Italia) 0-4 (0-3)

Mål: 0-1 Henrique (6), 0-2 Gonzalo Higuain (20), 0-3 Manolo Gabbiadini (27), 0-4 Duvan Zapata (90).

Villarreal (Spania) – Salzburg (Østerrike) 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Ikechuwu Uche (32), 1-1 Jonatan Soriano (str. 48), 2-1 Denis Tsjerysjev (54).

16.000 tilskuere.

Valon Berisha spilte 14 minutter som innbytter for Salzburg.

Wolfsburg (Tyskland) – Sporting Lisboa (Portugal) 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Bas Dost (46), 2-0 Dost (63).

19.207 tilskuere.

Young Boys (Sveits) – Everton (England) 1-4 (1-3)

Mål: 1-0 Guillaume Hoarau (10), 1-1 Romelu Lukaku (24), 1-2 Seamus Colemarn (28), 1-3 Lukaku (39), 1-4 Lukaku (58).

Rødt kort: John Stones (63), Everton.

AaB (Danmark) – Brugge (Belgia) 1-3 (0-2)

Mål: 0-1 Obbi Oulare (25), 0-2 Lior Rafaelov (29), 0-3 Kenneth Emil Petersen (selvmål 61), 1-3 Nicklas Helenius (str. 71).