Lørdag samarbeidet den norske duoen om Le Mans' første scoring i 3-1-seieren borte mot Lille. Fredrik Strømstad slo pasningen og Thorstein Helstad scoret alene med keeper i det 20. minutt.

— Det er Fredrik som skal ha mesteparten av æren for det målet der, sier Helstad til Aftenposten.no

Han kom til klubben bare et par uker før seriestart, men begynner å føle seg til rette.

— Det tar litt tid å bli kjent med alt sammen og man stresser med å komme seg inn i ny bolig. Foreløpig har jeg bodd på hotell, men nå har jeg funnet meg et sted. Det er ikke noe moro å bo for lenge på hotell, sier Helstad, som fortsatt er årets toppscorer i den norske Eliteserien med sine 11 mål.

— Nå holder vi på med å lære oss språket og har lærerinne på treningsfeltet. Alt går på fransk på treningene, men det er bare fint for da tvinger vi oss selv til å lære, sier Helstad.

I Brann gjorde han stor suksess som én av to spisser i 4-4-2. I Le Mans er han enslig spiss i 4-5-1. - Jeg har vært mer feilvendt enn i Brann, men det gikk bedre da Fredrik kom inn i den hengende rollen offensivt på midtbanen.

Fredrik Strømstad har fått lengre tid på å tilpasse seg den franske fotballen, og har spilt mye i sommerens treningskamper. Han kom inn en halvtime før slutt i åpningskampen (tap hjemme mot Lorient), men mot Lille spilte han fra start.

— Oppholdet har vært fint så langt, jeg har spilt mye og nå har jeg også fått en jeg kan snakke norsk med. Overgangen er stor, men ikke helt vill. Den kan sammenlignes med da jeg kom fra Start til landslaget første gang. Alt går fortere, teknikken er bedre og det er mer fysisk krevende. Foreløpig synes jeg det har gått bra, sier sørlendingen.

Le Mans ligger på syvendeplass etter tre poeng på de to første kampene.