LIVERPOOL — FULHAM 4-0

Fulham hadde det tungt hjemme på Craven Cottage mot Manchester United forrige helg, og i dag ble det nok en vanskelig dag for London-klubben.

Liverpool spilte tidvis fenomenal fotball hjemme på Anfield og vant til slutt hele 4-0 mot Brede Hangeland og John Arne Riises klubb. Ingen av nordmennene var i Fulhams tropp.

Manager Martin Jol har vært under press den siste tiden, og nederlenderens posisjon ble nok ytterligere forverret. Fulham ligger farlig nær bunnen av Premier League. Jol måtte bare innrømme at Liverpool var klart best.

- Etter at vi slapp inn de to første målene var det nesten umulig å komme tilbake, sa nederlenderen.

Rodgers: - Fantastisk kamp

Liverpool holder andreplassen, og slo tilbake etter tapet mot Arsenal forrige helg.

— Vi har jobbet godt den siste uka, og spillerne viste en god appetitt for kampen. Når man får kvalitet i tillegg var det en fantastisk forestilling, sa manager Brendan Rodgers til Sky Sports.

— Nå ting fungerer spiller vi glimrende, og vi kunne vunnet mer. Luis Suárez er blant de fem beste i verden. Mange dømmer ham for ting han har gjort tidligere, men jeg dømmer ham som spiller, og han er i verdensklasse, sa kaptein Steven Gerrard ifølge NTB.

Svakt forsvarsspill

Liverpool gikk rett i angrep på hjemmebane og viste stor energi og innsats fra første spark på ballen. Gjestene fra London la seg lavt og så ut til å være forberedt på en forsvarskamp.

Hjemmelaget kom nær etter 18 minutter da Steven Gerrard slo en glimrende pasning som åpnet opp Fulham-forsvaret, men ballen kom nok litt overraskende på Luis Suárez.

Fem minutter etterpå scoret de helrøde. Suárez headet et frispark fra Gerrard via Fulhams Fernando Amorebieta og i mål. Litt heldig, men fullt fortjent.

Bare tre minutter etterpå var ledelsen doblet. Nok en dødballsituasjon, og nok en heading. Amorebieta ble knust i luftduell av Martin Skrtel og slovaken stanget knallhardt inn 2-0. Liverpool så ut til å få økt selvtilliten ytterligere med de to scoringene, og Fulham virket sjanseløse på dette tidspunktet. Hjemmelaget herjet med det som så ut som et lag i fullstendig oppløsning. Spesielt var forsvarsspillet av laber kvalitet, som i forrige kamp mot Manchester United.

• Vi har ikke vært så langt nede. Så klart er man skuffet når man taper storkamper, men Arsenal er sannsynligvis et av formlagene i Europa for øyeblikket. Brendan Rodgers

Sjanseløst Fulham

Snaue ti minutter før pause kom enda en scoring. En flott pasning fra Jordan Henderson sendte Suárez alene med Fulham-keeper Stekelenburg. Den kontroversielle spissen satte elegant inn 3-0. Fulham gjorde en elendig første omgang, og så ikke stort bedre ut etter sidebytte. Etter 54 minutter økte Liverpool ledelsen. Kieron Richardson mistet ballen til Gerrard, han fant Suárez, som sikkert avsluttet forbi Stekelenburg. Dagens andre mål av Uruguay-angriperen.

Tempoet sank etter dette, og det skjedde ikke veldig mye den siste halvtimen på Anfield. Suárez kunne fått sitt tredje mål for dagen i det 81. minutt da han nærmest løp inn en retur etter skudd fra Coutinho.

Fulham hadde svært lite å by på, og Martin Jol så relativt fortvilet ut fra sin posisjon på benken. Kaptein Dimitar Berbatovs skuffede ansiktsuttrykk da han ble byttet ut sju minutter før slutt beskrev godt Fulhams prestasjon denne lørdags ettermiddagen.

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 11. runde:

**Aston Villa – Cardiff 2-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Leandro Bacuna (76), 2-0 Libor Kozak (84).

35.809 tilskuere.

**Chelsea – West Bromwich 2-2 (1-0)

Mål:** 1-0 Samuel Eto'o (45), 1-1 Shane Long (60), 1-2 Stephane Sessegnon (69), 2-2 Eden Hazard (str. 90).

41.623 tilskuere.

Crystal Palace – Everton 0-0 25.231 tilskuere.

**Liverpool – Fulham 4-0 (3-0)

Mål:** 1-0 Fernando Amorebieta (selvmål, 23), 2-0 Martin Skrtel (26), 3-0 Luiz Suarez (36), 4-0 Suarez (54).

44.768 tilskuere.

**Southampton – Hull 4-1 (3-0)

Mål:** 1-0 Morgan Schneiderlin (16), 2-0 Rickye Lambert (str. 30), 3-0 Adam Lallana (37), 3-1 Yannick Sagbo (55), 4-1 Steven Davis (88).