CHELSEA — WBA 2-2, SOUTHAMPTON - HULL 4-1, ASTON VILLA - CARDIFF 2-0, CRYSTAL P. - EVERTON 0-0

José Mourinho var nær ved å få sitt første hjemmetap i serien som Chelsea-manager, men Eden Hazard reddet 2-2 mot West Bromwich på overtid.

Utligningen kom på et tvilsomt idømt straffespark. Men Mourinho var klar i sin mening etter kampen:

- Jeg mener det var straffe, jeg er sikker på det. Jeg har sett det om og om på skjermen etter kampen, og jeg er ikke i tvil. Andre Marriner er en av de beste dommerne og han gjorde riktig, mener portugiseren.

— Det er en situasjon hvor hjemmelaget er i ferd med å tape og kaster alt i angrep for å få en utligning, og en straffe i de siste minuttene er alltid dramatisk. Så klart forstår jeg at det er vanskelig å godta at man får straffe imot når man er i ferd med å vinne. Men vi burde også hatt frispark før de scoret 1-2-målet, sier han til Sky Sports.

WBA-manageren var naturligvis skuffet etter kampen.

— Det var ikke straffe. Det er min mening. Det var en latterlig avgjørelse. José er motstanderens manager, så det er klart at han sier det han sier, slo Steve Clarke fast.

Skotten var assistentmanager i Chelsea under Mourinhos første periode i klubben.

WBA snudde

Chelsea tok oppskriftsmessig ledelsen hjemme mot West Bromwich da Samuel Eto'o satte inn 1-0 like før pause på Stamford Bridge.

WBA-keeper Boaz Myhill måtte gi en retur og den rutinerte Kamerun-spissen fikk score. Da så det ut til at Chelsea var på rett vei etter en første omgang preget av lavt tempo og solid forsvarsspill av bortelaget.

I andre omgang skulle det bli mer ukomfortabelt for de blå. Shane Long headet inn utligningen etter en corner etter en times spill i London.

Åtte minutter etter 1-1 sto det plutselig 1-2. Stéphane Sessègnon skaffet seg rom og skjøt fra omlag 15 meter. Ballen gikk under en noe svak Petr Cech i Chelsea-målet.

Chelsea presset naturligvis for fullt etter West Bromwichs andre mål, dog uten å komme til noen klare avslutninger. West Bromwich fikk istedet en stor sjanse på overtid. Chris Brunt skuslet imidlertid bort sjansen da han avsluttet i stedet for å spille til en bedre plassert lagkamerat.

Tvilsom straffe

Så, fem minutter inn i overtiden, gikk Ramires ned i WBA-feltet i duell med Steven Reid. TV-bildene viste at straffen var meget tvilsom, men Eden Hazard gjorde seg klar.

Hazard ble vraket til mesterligakampen mot Schalke i midtuken etter at han hadde gått glipp av mandagens treningsøkt. Belgieren hadde vært i Frankrike for å se gamleklubben Lille og mistet passet sitt. Derfor kom han ikke tilbake til London i tide. Lørdag var han var kald og rolig fra ellevemeteren, og sikret 2-2 for Chelsea.

Hadde Chelsea tapt, ville det vært José Mourinhos aller første hjemmetap i serien for Chelsea. Han hadde før kampen ledet laget i 65 hjemmekamper over to perioder, uten å tape. Han var Chelsea-manager fra 2004 til 2007, før han vendte tilbake i sommer.

- Jeg tenkte faktisk ikke på statistikken. Men jeg er ikke fornøyd, for jeg ønsket å vinne kampen, sa José Mourinho.

Southampton suser videre

Etter 2-2 ligger Chelsea nå nå på fjerdeplass i Premier League, ett poeng bak sensasjonslaget Southampton. Mauricio Pochettinos mannskap feide nyopprykkede Hull City av banen med 4-1 hjemme på St. Mary's.

Morgan Schneiderlin, Rickie Lambert og Adam Lallana sørget for solide 3-0 til pause. Yannick Sagbo reduserte for Hull ti minutter etter pause, før innbytter Steven Davis satte spikeren i kisten med 4-1 to minutter før slutt.

Southampton sniker seg dermed inn mellom Liverpool og Chelsea på tabellen, mens Hull blir stående på 14 poeng på en 12. plass.

Seier for Villa, uavgjort i London

Aston Villa tok en etterlengtet hjemmeseier da man tok seg av Cardiff hjemme i Birmingham. Villa sto før kampen uten scoring i ligaen på de siste fire kampene.

Det tok tid også mot de nyopprykkede waliserne, men Leandro Bacuna og Libor Kozák fikk hull på byllen hver sin gang sent i annen omgang.

Paul Lamberts mannskap tok en fortjent hjemmeseier. Cardiff hadde ikke så mye å stille opp med på Villa Park.

På Selhurst Park endte det 0-0 mellom Crystal Palace og Everton. Kampen ble utsatt i omlag et kvarter etter en trafikkulykke i London.

Everton henger med i toppen, på sin femteplass, mens Crystal Palace fortsatt er sist med kun fire poeng på elleve kamper.

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 11. runde:

**Aston Villa – Cardiff 2-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Leandro Bacuna (76), 2-0 Libor Kozak (84).

35.809 tilskuere.

**Chelsea – West Bromwich 2-2 (1-0)

Mål:** 1-0 Samuel Eto'o (45), 1-1 Shane Long (60), 1-2 Stephane Sessegnon (69), 2-2 Eden Hazard (str. 90).

41.623 tilskuere.

Crystal Palace – Everton 0-0 25.231 tilskuere.

**Liverpool – Fulham 4-0 (3-0)

Mål:** 1-0 Fernando Amorebieta (selvmål, 23), 2-0 Martin Skrtel (26), 3-0 Luiz Suarez (36), 4-0 Suarez (54).

44.768 tilskuere.

**Southampton – Hull 4-1 (3-0)

Mål:** 1-0 Morgan Schneiderlin (16), 2-0 Rickye Lambert (str. 30), 3-0 Adam Lallana (37), 3-1 Yannick Sagbo (55), 4-1 Steven Davis (88).